Afstanden van de routes in Streekgids Zuidoost-Friesland

0

De Streekgids Zuidoost-Friesland die je ontvangt bij FietsActief 1 – 2023 bevat drie prachtige knooppuntenroutes door minder bekende delen van Friesland.  De moeite van het ontdekken waard. Maar: hoe lang zijn de routes? Dat vertelden we er niet bij. Bij deze alsnog!

Streekgids Zuidoost – Friesland

Heb je FietsActief 1 – 2023 plus Streekgids Zuidoost-Friesland nog niet? Deze bestel je eenvoudig met gratis verzending (binnen NL) op DEZE PAGINA

Fietsrondje Stellingwerven – 76,6 kilometer

Het fietsrondje Stellingwerven – tussen wold en waterlinie – is ja, echt nog Friesland! De Stellingwerven voelen echter als een heel andere wereld. Hier wisselen bossen, heide en zelfs duinen elkaar af. Een lekker afwisselende route langs kleine buurtschappen en dorpen, door een eigenzinnig stukje van de provincie.

Bestijd de Bosbergtoren voor een geweldig uitzicht over de omgeving

Fietsrondje Elfstatentocht III – 65,5 kilometer

Op het fietsrondje Elfstatentocht III – een statig rondje fietsen – maak je kennis met Friese buitenplaatsen, adellijke landgoederen en prachtig aangelegde parken Het is een route in vijf etappes, waarvan de derde door Het Andere Friesland gaat. Hier hadden de Oranjes hun optrekjes, maar ook andere adellijke families wisten dit gebied te waarderen.

Landgoed Oranjewoud, vlakbij knooppunt 71

Fietsrondje Smallingerland – 39,5 kilometer

Het Fietsrondje Smallingerland voert lekker langs het water. Want ook in Zuidoost-Friesland – vooral rond Nationaal Park De Alde Feanen – kun je prachtig langs het water fietsen. Wie weet spot je er een otter, ooievaar,
of zelfs een zeearend!

Zoek de ooievaar!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.