Fietsen in de Franse Ardennen: nieuws en tips

0

Dit jaar kun je een nieuwe route rijden: de Voie Verte Sud-Ardennes. Het traject is 110 kilometer lang en voert langs het Ardennenkanaal. Je rijdt lekker vlak over het jaagpad van het kanaal, de rivier de Aisne en het kanaal van Vouziers. Pik meteen een andere fiets- of wandelroute mee met onze praktische tips!

 

Nieuwe fietsroute: Voie Verte Sud-Ardennes

De nieuwe route is al een heel eind maar is in de loop van 2023 helemaal klaar. De Voie Verte Sud-Ardennes verbindt het dorp Pont-à-Bar met de gemeente Brienne-surAisne op de grens van het departement Aisne. Een idyllische tocht waarmee je een wat minder bekend deel van de Ardennen ontdekt: het zuiden waar je pleziervaart op het kanaal treft, kleine pittoreske dorpjes, een zacht glooiend reliëf en boerenlandschappen. Onderweg kom je langs een verbazingwekkend aantal sluizen tussen Le Chesne en Semuy. Stap ook even af bij de atypische barokkerk in Asfeld. En in Attigny had Karel de Grote een paleis!

De route is al open op de deze onderdelen:

  • Sauville-Le Chesne: 7,8 kilometer
  • Le Chesne – Givry-sur-Aisne: 20,5 kilometer
  • Semuy – Voncq: 3,5 kilometer
  • Biermes – Nanteuil-sur-Aisne: 7,5 kilometer
  • Château-Porcien – Pargny: 2,5 kilometer
  • Blanzy-la-Salonnaise – Vieux-les-Asfeld: 8,8 kilometer

Kijk HIER OP DE ARDENNES-SITE voor alle info.

Nieuwe kaart van de Voies Vertes

Op de nieuwe kaart van de Voies Vertes heb je aan de ene kant het overzicht van de Trans-Ardennes en aan de andere kant zie je het traject van de Sud-Ardennes. Hier vind je DEZE KAART
Ook handig is DEZE PRAKTISCHE INTERACTIEVE GIDS om je reis voor te bereiden.

Nog meer inspiratie

Nog een andere route meepikken onderweg? In DEZE ONLINE TOPOGIDS vind je beschrijvingen en tips voor fietstochten, mountainbike- en wandelroutes, kaarten, foto’s, hoogteprofielen en gpx-bestanden.

Alle sport- en recreatiemogelijkheden in de natuur vind je verzameld op de kaart van het netwerk ‘Ardennes, Nature & Aventures’, met 30 aanbieders. Survivalcursussen, wandeltochten, fietstochten, tochten op een paard of ezel, op een familiefiets, kanotochten, op een segway, huifkartochten, op een elektrische step, activiteiten rondom duurzame ontwikkeling, klimparken – je vindt het er allemaal bij elkaar:

Beeld: David Truillard-images

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.