Nieuw adresje in Bourgogne: Papotte, bij La Véloroute du canal de Bourgogne

0

Vier vakantiehuisjes, een grote moestuin, een vismeertje, een kippenhok, een winkeltje met streekproducten, een cafeetje: welkom bij Papotte, een 15e eeuwse molen verbouwd door een verrassend architectenduo.

Hier wil je nooit meer weg

Durf, rust en design maken van dit verblijf in  Bligny-sur-Ouche een unieke ervaring. Bij Papotte kun je je de hele dag wel vermaken – slenter door de moestuin langs het vismeertje, snuffel even rond tussen de streekproducten in het leuke winkeltje en drink een ‘café’. Het is lastig je hier los van te maken om een stuk te fietsen, maar ook wel weer een heel fijn plekje om iedere dag weer naar terug te keren!

Authentieke streek in de Bourgogne

Je logeert hier in een prachtig authentieke regio in de Bourgogne – het barst hier van de historische highlights, zoals je ziet op de site van de lokale VVV. Je logeert hier in de Côte d’Or, aan het Bourgondische kanaal. Bligny is de moeite waard vanwege het Papotte-museum gewijd aan ambachten van weleer en de Mexicaanse chocoladefabriek “Purokao”. Neem ook een kijkje bij de 13e-eeuwse kerk Saint-Germain-d’Auxerre. Vroeger lag deze binnen de muren van het in 1478 verwoeste kasteel, waarvan nog 2 van de 6 torens te zien zijn.

Véloroute du canal de Bourgogne

Je vindt hier ook een hele fijne fietsroute: La Véloroute du canal de Bourgogne. Over het oude jaagpad langs het Bourgondisch kanaal ontdek je een scala aan Bourgondisch erfgoed en leuke plekjes om af te stappen voor een dosis cultuur of een lekker streekhapje. De 242 kilometer lange Véloroute verbindt Migennes in de Yonne met Saint-Jean-de-Losne in de Côte d’Or. Vanuit het nabije Pouilly kun je twee routes kiezen (Pouilly-Montbard: 41,5 km of Pouilly-Dijon: 57 km) die kunnen worden gecombineerd met tal van complementaire lussen. Je hebt dus wat te doen!

Beeld: Ludovic Balay

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.