Zo kun je de pontjes en veren in Gelderland behouden!

0

Niets leuker dan op je fietsroute een natuurlijke pauze inlassen door een pontje te nemen. Fiets je graag in Gelderland? Slecht nieuws: na 2023 is het Gelderse verenfonds leeg. Goed nieuws: jij kunt helpen om de veren te behouden!

Een moment van rust en verstilling op het water: pontje Maasbommel – Gouden Ham

Veerpontencoalitie

Na 2023 is het verenfonds in Gelderland leeg. Hierdoor dreigt tariefsverhoging, minder varen en zelfs het opdoeken van ponten. Dat is slecht voor bewoners, scholieren, wandelaars en fietsers uiteraard! De Veerpontencoalitie – bestaande uit Nederland Fietsland, ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Vrienden van de Veerponten en Wandelnet – wil dat de provincie Gelderland samen met de gemeenten deze basisvoorziening in stand houdt. Daarom is de coalitie een petitie gestart, die inmiddels al meer dan 14.000 keer is getekend!

Teken ook de petitie

Wil jij bijdragen aan het behoud van de veren, teken dan HIER ONLINE DE PETITIE. Zo maken we ons samen sterk voor het behoud van de Gelderse veren. Ben je actief op social media? Dan kun je ook helpen door een lofzang over de veren te delen. Dat kan in woord of beeld. Tag in het bericht @provgelderland en sluit af met #ikveeropjou.

Het veer Alphen – Lith

Pontje Opheusden – Wageningen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.