Weg met zadelpijn, tintelende vingers en ander fietsongemak

0

Advertorial

Fietspijntjes ontstaan vaak omdat belangrijke ­onderdelen zoals zadel en handvatten niet goed bij je lijf passen. Hoe je er vanaf komt? Het ­toverwoord is ergonomie.

SQ lab

Zadelpijn, tintelende vingers en ander ongemak

Zadelpijn, tintelende vingers, rugpijn… Fietsers weten er alles van. Pijntjes en andere ongemakken ontstaan vaak omdat de onderdelen op je fiets niet passen bij je lichaam. Ieder mens is uniek, en toch gebruiken we allemaal hetzelfde zadel en dezelfde handvatten en pedalen. Best gek, want je draagt toch ook geen schoenmaat 44 als je zelf maat 39 hebt? Ergo­nomie vormt de sleutel tot een comfortabele, ­pijnvrije fietservaring. Ergonomische handvatten en zadels kunnen ervoor zorgen dat je als vanzelf prettiger op je fiets zit. SQlab heeft op dat gebied een aantal slimme oplossingen in huis.

Last van zadelpijn?

Last van zadelpijn? Grote kans dat je op een verkeerd zadel zit. Het kan te groot, te klein of zelfs te zacht zijn. Hierdoor gaan gevoelige spieren en pezen knellen, en krijg je last van pijn of een verdoofd gevoel. Een slecht passend zadel kan zelfs zorgen voor rugklachten. Om dit te voorkomen heeft SQlab een eenvoudige zadelmeting ontwikkeld, waarmee je in een handomdraai het zadel vindt dat bij jou past.

Last van tintelende vingers?

Last van tintelende vingers? Waarschijnlijk passen jouw handvatten dan niet bij de vorm van je hand. Ze kunnen al snel te klein, te groot of ‘te rond’ zijn. SQlab heeft handvatten die aansluiten bij de natuurlijk gebogen stand van de hand en vingers. Ze zijn er ook in verschillende maten. Met de simpele handmeting van SQlab vind je de maat die past bij jouw hand.

Zo doe je een meting

Waar je zo’n zadel- en handmeting moet doen? Nou gewoon, thuis. Via SQlab kun je een zadelmeting bestellen. Die past eenvoudig door de brievenbus. Voor de handmeting heb je een document nodig dat je gewoon kunt downloaden. Liever persoonlijk advies? Zoek dan via DE WEBSITE VAN SQ een SQlab-dealer bij jou in de buurt.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.