Fietsmerk Cube is groot, innovatief en veilig

0

Advertorial

Het Duitse Cube ­behoort tot de ­grootste producenten van e-bikes in Europa. Veel belangrijker nog is dat Cube ­innovatieve fietsen maakt, mede dankzij een uitgebreid ­testlab. Het is niet voor niets dat het merk al de nodige prijzen in de wacht heeft ­gesleept.

Cube: een frisse, nog jonge wind

Fietsfabrikant Cube is nog niet eens zo oud. Het merk werd in 1993 opgericht in het pittoreske Duitse dorpje Waldershof, aan de voet van de Fichtelberg. Hier ontwerpen, ontwikkelen en produceren de mensen van Cube nog steeds alle fietsen en accessoires. Voor inspiratie hoeven ze alleen maar naar buiten te lopen, want de bergachtige omgeving in het Duits-Tsjechische grensgebied is prachtig. Het is dan ook niet zo gek dat Cube in de beginjaren voornamelijk mountainbikes maakte.

Cube winnaar ANWB E-biketest

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste producenten van e-bikes in Europa. En die komen in allerlei soorten en maten uit de fabriek rollen, van mountainbike tot stadsfiets. De e-bikes hebben al gerenommeerde prijzen in de wacht gesleept, zoals de Eurobike Award en de German Design Award. De Cube Supreme Hybrid Pro 500 won onlangs de E-biketest 2022 van de ANWB.

In de prijzen: de Cube Supreme Hybrid Pro 500

Testen mét namaakberijder

Alle innovatieve technieken die Cube voor zijn e-bikes ontwikkelt, worden uitgebreid op de proef gesteld in het eigen testlab. Ieder onderdeel moet slagen voordat het de weg op mag. De complete fietsen (inclusief namaakberijder van 140 kilo) worden bijvoorbeeld op een rollerband gezet, die verschillende weers- en
wegomstandigheden kan nabootsen. In totaal moet elke fiets eerst honderden kilometers afleggen en ontelbare obstakels succesvol overwinnen voor hij wordt goedgekeurd.

Cube Testing Standard

Ook veiligheid is een groot goed bij Cube. Zo groot zelfs dat het de internationale test­standaarden van de ISO te laag vindt. De ­Duitsers hebben hun eigen zeer strenge ­teststandaard ontwikkeld: de CUBE Testing Standard (CTS). Iedere fiets en ieder onderdeel moet daaraan voldoen.

Cube & Bosch

Cube werkt al sinds 2014 nauw samen met Bosch, een van de grootste producenten van e-bikemotoren. Samen ontwikkelen ze nieuwe technologieën en materialen, om zo het fietsen nog leuker en veiliger te maken.

Een Cube-dealer bij jou in de buurt vinden? Op DEZE PAGINA vind je die in een handomdraai.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.