Neleman: lekkere wijn en een fijne fietsvakantie

0

Ben je fan van de biologische wijnen van Neleman? Denk dan ook eens bij je vakantie aan deze wijngaard en logeer in hun eigen Casa Neleman vlakbij Valencia! Fietsen over de wijngaard, elektrisch mountainbiken door een natuurpark – en laat je meteen rondleiden door de wijnmakerij.

Logeren op een biologische wijnboerderij

Midden in het dorpje Casas del Rey, op loopafstand van Bodegas Neleman, vind je Casa Neleman. Een charmant huis met 5 kamers, ieder voorzien van een eigen badkamer met regendouche. Je rust er lekker uit na een dagje op de fiets in de kingsize Auping bedden. Kook je eigen maaltje in de keuken, of ga lekker eten bij Mari Carmen in het dorp.

Leuk nieuwtje: sinds kort kun je de wijngaard over op de fiets! Bezoek je de wijngaard in Casas del Rey in Valencia of verblijf je er een of een paar nachtjes, dan heb je toegang tot de fiets voor mooie tochtjes over de wijngaard en door de omgeving.

Elektrische mountainbikes

Het dorpje Casas del Rey ligt op iets meer dan een uur rijden van Valencia stad. Het prachtig gerenoveerde en gemoderniseerde wijnhuis en de schitterende natuur van nationaal park Hoces del Cabriel maken dit een mooi plekje om telkens naar terug te keren. Als je hier logeert kun je op aanvraag gebruik maken van elektrische mountainbikes om het natuurpark te verkennen. Tip: boek meteen een rondleiding door het wijnhuis!

Fietswijn: geplukt bij nacht

Thuis kom je vast in de stemming voor een fijne Spaanse fietsvakantie vanuit de biologische wijngaard met de fietswijnen van Neleman. Op het etiket is een prominente rol weggelegd voor de fiets, als typisch Nederlands symbool. Hiermee leggen ze de link tussen de Spaanse wijn en de Nederlandse wijnmaker. Je ziet Derrick Neleman op zijn fiets, met een mand vol druiven – dat is dan weer echt Spaans. Daarnaast staat er een maan op het label, die staat voor de nacht. Het bijzondere aan deze wijn is namelijk dat de druiven ’s nachts worden geplukt!

Beeld: Neleman

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.