Garmin Edge Explore 2 navigatie Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Garmin Edge Explore 2 fietscomputer met navigatie bijvoorbeeld: ‘Al met al een prima fietscomputer‘.

Garmin Edge Explore 2

De Edge Explore 2 heeft een batterijduur van 16 tot 24 uur

Garmin Edge Explore 2 navigatie

Het fijne van fietsen is dat je inspanning ontspanning oplevert. Het fijne van goede fietsaccessoires is dat ze die inspanningen ondersteunen. Zoals deze Garmin Edge Explore 2 gps-fietscomputer met navigatie: handig als je wat verder van huis bent.

Garmin is een ontwikkelaar van vooral gps-computers en bijbehorende apps. Het merk voert verschillende specifieke fietsmodellen, variërend in formaat en mogelijkheden. Een gps is vooral handig als je wat verder van huis bent en/of in het buitenland. We proberen de recent verschenen Garmin Edge Explore 2.

De specs

De Edge Explore 2 heeft een batterijduur van 16 tot 24 uur, meet 55 x 105 milli­meter en heeft een touchscreen. Je krijgt ’m geleverd met oplader, twee houders en een quickstart-handleiding. De verkorte Nederlandse versie en de uitgebreide handleiding download je van de website. De Explore 2 is te gebruiken met of ­zonder app of website. Nieuw is de mogelijkheid om je e-bike te koppelen (mits geschikt). Dan kun je de gebruiksduur van de accu aflezen en wordt de navigatie aangepast op basis van accustatus, ondersteuning en geplande route.

Garmin Edge Explore 2

Nieuw is de mogelijkheid om je e-bike te koppelen (mits geschikt)

Onze mening

Ik heb zelf goede ervaringen met de ­Garmin Egde 820 voor de racefiets, en was dus benieuwd naar de Edge Explore 2. Het instellen van het apparaat is eenvoudig. De Edge Explore 2 is wel vrij fors, waardoor het wat passen en meten is om hem op het stuur te bevestigen. Het voordeel van het formaat is dat het scherm goed afleesbaar is, zelfs met zeven of acht gegevensvelden in beeld.

Tijdens de eerste proefrit blijkt dat de Egde Explore 2 standaard waarschuwingen geeft bij het naderen van een scherpe bocht of een drukke weg. Op onbekend terrein misschien handig, zelf vind ik alle extra piepjes afleiden. Maar deze en andere waarschuwingen kun je ook uitschakelen. Al met al is het een prima gps-fietscomputer. Mooi om te zien dat innovatieve functies uit de meer geavanceerde modellen ook hun weg hebben weten te vinden naar de Explore 2.

De Garmin Edge Explore 2 kost € 299,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Alternatieven

Mio Cyclo Discover Connect
De Connect maakt routes op verschillende manieren: via fietsknooppunten, Mio Share, Komoot, RouteYou en de Surprise Me-functie. Door het grote 3,5 inch kleurenscherm is alles onderweg goed af te lezen. Na verbinding met je smartphone ontvang je notificaties van oproepen en berichten op je Discover Connect.
€ 259,99 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Bryton Rider S500 E
De Rider S500 E heeft een helder 2,4 inch kleuren-touchscreen en vier ­bedieningsknoppen. De maximale batterij-duur is 24 uur. Met de Live Track-koppeling kan iedereen die jij de ­koppeling hebt gestuurd,
je realtime volgen via het web. Met de functie ‘Klim­uitdaging’ schakelt het apparaat zelf over naar
het overzicht van het komende klimsegment.
€ 269,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Tekst: Gabi van Pelt

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.