Nieuw: elektrische snowbikes in Les Gets en Châtel

0

In de Franse Alpen is steeds meer aandacht voor manieren om de impact op de natuur in te perken. Er ontstaan allerlei leuke duurzame initiatieven – zo kun je vanaf deze winter met een elektrische snowbike de bergen in!

E-biken in de sneeuw

In zowel Châtel als Les Gets kun je het hele jaar door mountainbiken. Vanaf deze winter zijn er in Les Gets ook stoere elektrische fatbikes te huur. Dankzij de extra dikke banden met profiel rijd je moeiteloos over de sneeuw. Zo ontdek je de bergen eens op een heel andere manier. Kijk hier voor meer informatie:

Groene bestemming Châtel

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Châtel ligt midden in een Natura 2000 gebied, het Mont de Grange natuurpark van ruim 1.260 hectare. Het park kent een rijke biodiversiteit. Er wordt ingezet op natuurbehoud, zonder de menselijke activiteit helemaal uit te bannen. Zo werken in Châtel boeren en de toeristische sector nauw samen. Alpenweiden worden in de zomer onderhouden door koeien en transformeren ’s winters in pistes wanneer koeien toch op stal staan. Voor de inzet op het gebied van duurzaamheid ontving Châtel de flocon vert, het groene sneeuwvlokje. Alle duurzame initiatieven in Chatel vind je hier. 

Geen plastic skipassen meer in Les Gets

Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Ook Les Gets is hard onderweg om het ecolabel te verkrijgen. Alle duurzaamheidsinitiatieven in Les Gets vind je hier. Deze winter biedt Les Gets bijvoorbeeld als eerste wintersportplaats houten skipassen aan om het plasticverbruik te verminderen. Jaarlijks gebruiken skiërs en mountainbikers zo’n 40.000 skipassen. De nieuwe skipas past in de lijn van de duurzaamheidsstrategie van het dorp en wordt uitgegeven in een praktisch creditcard formaat. Denk ook aan je reis ernaartoe: aangezien het vervoer naar de bestemming gemiddeld verantwoordelijk is voor 70% van de totale uitstoot is reizen per trein de meest efficiënte manier om CO2 te besparen.

Beeld: Sylvain Cochard & Slongo

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.