Dat is Frankrijk: wijnfietsen vanuit een kasteel in de Bourgogne

0

Wil de de wijnregio Côte de Beaune echt leren kennen, ga dan mee met een begeleide fietstour. Ontdek meteen leuke nieuwe adresjes in de Côte de Beaune, van een wijn-bezoekerscentrum tot een wijnkasteel waar je slaapt in stijl.

Fietsen langs wijngaarden in de Bourgogne

Fietstour met gids langs wijngaarden

De Fiets- en Wijndag in Côte de Beaune  – meer informatie  VIND JE HIER – is de beste manier om de Bourgogne te zien, te ruiken en te proeven qua wijnen. Startpunt is een wijnwinkel in Parc de la Bouzaize in Beaune, waar je een transfer krijgt naar het échte startpunt. Daarna fiets je door de meest prestigieuze wijngaarden ter wereld, langs kastelen en landgoederen. Je gids is een echte fiets- en wijnprofessional die je graag regio laat ontdekken terwijl je meer te weten komt over de classificatie van de klimaten van Bourgondië.

Wijnhuis in de Côte de Beaune wijnstreek

Nieuw wijn-bezoekerscentrum in Beaune

Meteen even meepikken: Beaune, Chablis en Mâcon openen in 2023 de centra van de Cité des Climats et Vins de Bourgogne. De bezoekerscentra van de ‘Cité’ leren je alles over de geschiedenis van wijn in de Bourgogne. De ‘Cité de Beaune’ vind je in een bijzonder gebouw geïnspireerd op een kronkelende wijnstok. Het komt aan de rand van de stad te staan, met uitzicht over de wijnhellingen. Dit is het grootste van de drie informatiecentra en naast wijn staat hier ook duurzaam en milieuvriendelijk toerisme centraal. Als je toch in Beaune bent: ga zeker dineren bij de Caves Madeleine, die dit jaar een groene Michelinster ontving –  meer informatie VIND JE OP DEZE PAGINA

Terrasje in Beaune, in de Bourgogne

Slapen in een kasteel

Op zoek naar een fijn logeeradres? Het Domaine Prosper Maufoux, een bekend landgoed in de wijnstreek Côte de Beaune, heeft het historische kasteel van Saint-Aubin omgebouwd tot wijnhuis en stijlvolle chambres d’hôtes. Hier beleef je een complete wijnervaring met een rondleiding op het landgoed, proeverij in een unieke wijnkelder, een introductie wijnkunde, fietsen tussen de wijngaarden. Vanuit je kamer en het zwembad (!) kijk je uit over de wijngaarden. OP DEZE WEBSITE lees je er meer over.

Fijn slingerweggetje langs wijngaarden

Beeld: Alain DOIRE / BFC Tourisme, Corinne Vasselet / BFC Tourisme, Catherine DEMOLY / BFC Tourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.