Nieuw: drijvende Cabiner in het Horsterwold

0

Wakker worden in een zelfvoorzienende cabin op het water, dat kan sinds kort bij Cabiner in het Horsterwold. Na een wandeling door het bos steek je met je de kano het water over om bij je cabin te komen. En dan: even niets. Of toch: wilde paarden spotten die misschien vlakbij je cabin grazen!

Het grootste aaneengesloten loofbos van Europa

Bij Zeewolde vind je het Hulkesteinse bos en Horsterwold. Samen vormen ze het grootste aaneengesloten loofbos in Europa. Gewoon in Nederland, in Flevoland! Met het uitgebreide netwerk aan fietspaden een feest voor fietsers. Je vindt er ook een reconstructie van een Steentijd boerderij (bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan de Groenewoudseweg 7, Zeewolde). En aan het fietsknooppuntennetwerk, tussen 72 en 73, kom je langs de 12 meter hoge tuurtoren op De Horsterberg. Je snapt meteen waarom het hier de Stille Kern wordt genoemd. Wil je een kantenklare route, kijk dan hier.

Huisje met houtkachel in de Nederlandse natuur

Maar, Cabiner dus. Goed voor een originele overnachting, middenin de natuur. Cabiner is een netwerk van off-grid cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Je gaat er echt op avontuur, voor een of meerdere nachtjes. De cabin is van binnen teruggebracht tot de essentie. De houtkachel is het hart van de cabin en met een paar slagen van de handbediende pomp haal je fris en gefilterd grondwater op. Stroom voor verlichting en het ventilatiesysteem wordt opgewerkt door de zonnepanelen. Elke cabin wordt tijdelijk in een gebied geplaatst, is zelfvoorzienend en enkel te voet bereikbaar. Of per kano dus! Gauw boeken, want de cabin blijft hier niet eeuwig staan – of drijven, in dit geval. Je vindt ‘m hier.

Duurzame design cabin

Na jaren van ontwikkelen en testen is het resultaat een cabin die geheel zelfvoorzienend is en als een natuurlijk element in zijn omgeving opgaat. De cabin wordt gemaakt door karton rondom een mal te wikkelen. In combinatie met een waterdicht membraan aan de buitenzijde en een houten aftimmering aan de binnenkant, is de cabin behalve circulair ook relatief licht en goed isolerend. Als de cabin wordt verplaatst blijft geen enkel spoor achter. Zodra de levensduur is verstreken, kunnen vrijwel alle materialen opnieuw worden gebruikt of duurzaam worden afgebroken. Zo geniet je van de natuur, met respect voor de natuur: mooi!

Beeld: Cabiner & Marleen Frencken (@naturawesome)

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.