Waarom is fietsen zo goed voor je? Fietsen als medicijn

0

Iedereen weet dat fietsen goed voor je is. Maar wist je dat fietsen zelfs als medicijn kan werken? Bijvoorbeeld bij overgewicht, hart-en vaatziekten, diabetes en depressie. 

Ook heel gezond: onderweg even afstappen, ontspannen en genieten van de omgeving

Fietsen als medicijn

Sinds 2004 zijn we in Nederland per persoon steeds vaker en verder gaan fietsen. Gemiddeld gaat het om een toename van 9 procent. Goed nieuws, want inmiddels is wel bewezen dat fietsen gezond is. En dat wist je natuurlijk al, dat je als fietser goed bezig bent. Maar, wist je ook dat de fietsbeweging een heel bruikbaar medicijn blijkt te zijn tegen hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en depessie?

Zo werkt dat

Waarom fietsen zo’n positief effect heeft op onze gezondheid lees je in het boekje Fietsen als medicijn, uitgegeven door de Fietsersbond. Vier deskundigen leggen daarin overtuigend uit hoe het precies zit: hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn, diabetoloog en onderzoeker Annabelle Slingerland, hoogleraar sport- en beweging Harm Kuipers en hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell.

In het boekje lees je acht interviews met patiënten en deze deskundigen. Zij vertellen hoe en waarom ze in het dagelijks leven gebruikmaken van de fiets en waarom veel meer mensen dat zouden moeten doen. Tussen de verhalen door vind je tips over praktische zaken als fietskeuze, hoe te beginnen en eten en drinken onderweg.

Lezen? Delen? Bekijk het boekje hieronder!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.