Hier moet je zijn: de mooiste herfstroutes in de Franse Ardennen

0

Zin in een mooie fietstocht langs bossen vol herfstkleuren? Denk eens aan de Franse Ardennen. Een groot deel van het gebied bestaat uit nationaal natuurpark en Natura2000-gebied. De beuken, eiken en berken hebben in het najaar een prachtig warme gloed. 

Waar, o waar zijn ze: de herten, wilde zwijnen, zwarte ooievaars, uilen en bevers?

Bestemming voor natuurliefhebbers

De Franse Ardennen bestaan voor meer dan een derde uit loof- en naaldbomen: een super bestemming voor de herfst. Je vindt er herten, wilde zwijnen, zwarte ooievaars, uilen en bevers – die zijn allemaal net iets makkelijker te spotten als het loof wat minder vol is. En: de Franse Ardennen liggen op maar 3,5 uur rijden van Nederland. Ideaal dus voor de herfstvakantie of een lang weekend weg!

Nieuwe fietsroute: Sud Ardennes langs rivier Canal des Ardennes

Deze nieuwe fietsroute van 55 kilometer lang loopt langs het Canal des Ardennes. De omgeving rond deze rivier is erg bosrijk en kent een overvloedige biodiversiteit. Je komt langs verschillende sluizen en dorpjes. De routekaart vind je HIER

Prima te doen, die Voie Vertes in de Franse Ardennen

Fietsroute Trans Ardennes: dwars door de bossen van het natuurpark

 

De fietsroute Trans Ardennes geeft je genoeg uitdaging om een paar dagen zoet mee te zijn, met een lengte van 130 kilometer. Je rijdt van Givet naar Mouzon, midden in het natuurpark van de Ardennen. Dat wordt genieten van meanderende rivieren, dichte bossen en de steile kliffen van de Pointe du Givet. Routekaart in het Engels: Roadbook Voie Verte Trans-Ardennes – ADT des Ardennes

Volop genieten van bossen in herfstkleuren

Fietsroute Trans Semoysienne: vlak fietsen in de Ardennen

De Trans Semoysienne is aangelegd over de oude spoorlijn en langs het slingerende riviertje Semoy. De uitgestrekte eiken- en beukenbossen zijn adembenemend mooi in de herfst. De route is 20 kilometer lang en ideaal voor een dagtocht. Onderweg kom je langs mooie dorpjes en bijzondere historische bruggen. Monthermé is het startpunt. Het wordt ook wel parel van de vallei genoemd, vanwege de rotsen die door de aanwezigheid van kwarts glinsteren in het zonlicht. Een gedetailleerde kaart met de Trans Semoysienne en andere mountainbike routes is hier te vinden: Carte-VTT-2021-compressed.pdf (parc-naturel-ardennes.fr)

Milieuvriendelijk reizen in de Franse Ardennen

Wil je de natuur niet belasten met je reis, denk dan eens aan car sharing via bijvoorbeeld BLABLACAR. Zij zijn goed georganiseerd in Frankrijk. Of reis per Thalys en trein via Parijs naar Charleville-Mezières. Overnachten in een mens-, milieu- én natuurvriendelijke accommodatie? Klik dan HIER. Meer informatie over de Franse Ardennen vind je via de website ARDENNES.COM

Praktisch

Op zoek naar meer fietsinspiratie? In dit Nederlandse BOEKJE vind je diverse tips. Het is gratis te downloaden.

Let op: het jachtseizoen in de Franse Ardennen loopt van 1 oktober tot 1 april, houd hier rekening mee wanneer je gaat fietsen of wandelen. In DEZE KALENDER meer informatie over wanneer waar wordt gejaagd. Uiteraard kun je ook altijd bij het lokale VVV kantoor informeren.

 

Uitgestrekte bossen: hier kun je úren fietsen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.