Spectaculaire fietsreis: Het koninkrijk van fjorden en gletsjers

0

ADVERTORIAL

Noorwegen: land van bergen, eilanden en fjorden. Dat zijn dan ook de spectaculaire ingrediënten voor Het koninkrijk van fjorden en gletsjers – een fietsreis van EDELWEISS E-BIKE TOURS.

Het koninkrijk van fjorden en gletsjers

De fietsreis Het koninkrijk van fjorden en gletsjers brengt je naar enkele van de meest fascinerende landschappen ter wereld – de fjorden van Zuid-Noorwegen. Noorwegen is geen overdreven groot land, maar de kustlijn is met meer dan 75.000 kilometer een van de langste ter wereld. De reden hiervoor zijn de beroemde fjorden: inhammen die tot 200 kilometer landinwaarts reiken en diep genoeg zijn voor de grootste oceaanschepen. Dit wonderland van bergen, eilanden en fjorden heeft minder dan vijf miljoen inwoners en des te meer prachtige natuur in overvloed.

Bergen Railway

Je reis begint in Bergen; een charmante, levendige culturele metropool. Vanuit daar stap je op de beroemde Bergen Railway om zo te ontsnappen aan het stadsverkeer. Deze tocht naar Dale, door vele tunnels en het prachtige landschap, is een hoogtepunt op zich. In Dale begint je fietsreis. Rijdend over kleine wegen, door boerendorpen en langs turkooisblauwe meren bereik je Voss. Vanuit daar vervolg je je reis langs groene rivierdalen en langs de meest spectaculaire spoorlijn ter wereld om zo de oever van de enorme Sognefjord te bereiken via de Rallarvegen, de beroemdste fietsroute van het land. Weinig plaatsen ter wereld bieden zo’n spectaculair landschap als het fjordenland van Noorwegen.

Boottocht Fjaerland Fjord

Een boottocht over de smalle Fjaerland Fjord, langs de Jostedalbreen gletsjer, brengt je naar Fjaerland.
De dag erna fiets je via een kleine grindweg, langs drie hoge bergmeren naar Hellesylt. Een veerboot brengt je naar het natuurspektakel en Unesco Werelderfgoed Geiranger. De Geirangerfjord is net zo spectaculair als de weg die naar beneden naar het water slingert en weer omhoog – een beeld dat overal in het land in boeken en op ansichtkaarten te zien is. De Geiranger Strait, het uitzicht vanaf Dalsnibba zal je camera overuren doen maken. Als klap op de vuurpijl vaar je met de veerboot helemaal langs de fjord!

De aardbeienvallei

De aardbeienvallei van Noorwegen en delen van de enorme Storfjord fiets je ook. De weg voert langs het café dat de beste aardbeientaart van Noorwegen serveert. Niet te missen! Op de laatste dag nader je Alesund, het ‘Venetië van het Noorden’. Een schilderachtig stadje dat op een smal, rotsachtig schiereiland ligt. In 1904 werd het volledig verwoest door een stadsbrand en vervolgens herbouwd in Art Nouveau-stijl. Tegenwoordig is het een parel van een stad vol prachtige gebouwen en omgeven door een uiterst charmant landschap. Het uitzicht vanaf Aksla, de plaatselijke berg van de stad, is niet te missen: de zonsondergangen zijn gewoonweg magisch!

Nog lang niet donker…

De rust, de spectaculaire natuur en de bescheiden, vriendelijke aard van de noordelingen zal je nog lang bijblijven. En aan het einde van deze onvergetelijke week zal er geen ‘Het is al donker, ik moet naar bed’ zijn! We zijn dichtbij het land van de middernachtzon en de zonsondergang duurt tot middernacht. Skål!

Kijk voor meer informatie over deze fantastische fietsreis op: EDELWEISS BICYCLE

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.