Beleefweek Sallandse Heuvelrug mét speciale fietsroute

0

Heb je met plezier ons verhaal in FietsActief nummer 6 over het nieuwe Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal gelezen en misschien al onze eigen fietsroute gereden? Ook in de herfst is de regio prachtig! Tip: de BelevenisFietsroute tijdens de Beleefweek in oktober. 

Genieten van de herfst in Salland Beeld: Barbara Trienen

Unieke activiteiten in Salland

Tijdens de Beleefweek worden meer dan 40 activiteiten georganiseerd, waarvan 20 die alleen te boeken zijn in deze week. Ga varen op de Regge met zonsopkomst, ontdek de ontstaansgeschiedenis van voormalig sanatorium Krönnenzommer, fiets een ontdekkingstocht met lekkers uit de streek of ga op zoek naar de schaapskudde. Of steek je handen uit de mouwen steken en help de boswachter. HIER lees je meer over het programma.

Beleef de natuur met de BelevenisFietsroute

Twee gecertificeerde educatieboeren met speciale aandacht voor de natuur hebben een BelevenisFietsroute opgezet, en stellen hun boerderijen open voor een ontdekkingstocht. Op 7 oktober fiets je een van de twee routes: een van 10 kilometer en een van 35 kilometer. Je slingert door het bos en over de heide van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en bezoekt de twee boerderijen. Je bent van harte welkom in de stallen, de belevenistuin, het erf en het naastgelegen bos. Proef, ruik, voel en ontdek de natuur op en rond de boerderij. Lees er HIER meer over.

Nog meer ontdekken? Lees HIER meer over de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en onze eigen route!

Boer en natuur werken hier samen

Beeld: Marketing Oost, Gijs Versteeg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.