Sallandse Heuvelrug: nieuwe route en infocentrum

0

In FietsActief 6 vind je een fijne route door de Sallandse Heuvelrug, de route Luttenberg. Pik meteen een van de leuke nieuwtjes mee, zoals de nieuwe fietsroute Culinair Rondje Sallandse Heuvelrug. Of stap even af bij het vernieuwde informatiepunt in Natuurmuseum Holterberg, dit ligt aan onze eigen route.

Route Luttenberg

In FietsActief nummer 6 – HIER te bestellen – staat onze eigen unieke route van 66 kilometer door de Sallandse Heuvelrug, de Route Luttenberg. Wil je meer ontdekken, dan is de nieuwe fietsroute Culinair Rondje Sallandse Heuvelrug van 44 kilometer een aanrader. Op deze tocht geniet je van de natuur én van lekker eten onderweg. De knooppuntenroute voert door en rond de Sallandse Heuvelrug.

Culinair Rondje

Voor je opstapt, begin je met een kopje koffie of thee met gebak. Na zo’n 11 kilometer kun je genieten van een kop soep. Vervolgens fiets je 10 kilometer rondom Holten om daarna het hoofdgerecht te nuttigen. Na iets meer dan 13 kilometer staat het nagerecht voor je klaar en hierna is het nog ongeveer 9 kilometer terug naar het startpunt, Tourist Info Nijverdal. HIER lees je meer over het arrangement. De zomer is de perfecte tijd voor de Sallandse Heuvelrug, als de heide in bloei staat.

Vernieuwd informatiepunt Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park heeft een nieuwe naam gekregen: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. In Natuurmuseum Holterberg is begin juni het vernieuwde informatiepunt geopend dat daarbij hoort. Zonder entreekaartje voor het museum kun je hier naar binnen. Via een interactief scherm zie je wat het Nationaal Park te bieden heeft aan fiets- en wandelroutes. Je vindt er ook meer informatie over het ontstaan van het Nationaal Park en de landschapsbiografie. HIER lees je meer over het informatiepunt. Onze eigen route in het nieuwe nummer komt erlangs – het is een van de alternatieve startpunten voor wie fietsverhuur nodig heeft. Een fijne plek om je fietstocht van start te gaan!

NPSH&TR?

18 partijen verkennen samen of het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug uitgebouwd kan worden naar een Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal (NPSH&TR), een uitgestrekt gebied van wel 60.000 hectare op de grens van Twente en Salland. Een samenhangend gebied waar ook de Regge deel van uitmaakt, en dat zich uitstrekt van de Lemelerberg bij Ommen tot aan de Borkeld bij Holten en van het Wierdense Veld tot aan het natuurgebied Luttenberg. Ingesloten in het park liggen vijf natuurgebieden van Europese topklasse, maar ook historische dorpjes. Het is een landschap vol karakter. Zo kunnen veel zaken die nauw met elkaar verbonden zijn – zoals natuur en waterwinning, duurzaam toerisme en een gezonde economie met perspectief voor de landbouw – gezamenlijk beter worden aangepakt.

Beeld: Marketing Oost, Ellen van den Doel, Barbara Trienen, Gijs Versteeg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.