E-bike routes voor alle niveaus in de Franse Alpen

0

E-bikes maken het voor iedereen mogelijk om prachtige routes door de bergen te fietsen. Twee dorpen in de Franse Alpen, Les Gets en Châtel brengen nu speciale routekaarten voor e-bikes uit. Een selectie uit de mooiste & makkelijkste e-bike routes.

E-biken met uitzicht op de Mont Blanc

De Mont Caly fietsroute is een klassieker (7 km, hoogteverschil 355m) en makkelijk af te leggen. Het rondje start bij de lift Mont-Chéry waar je samen met fiets de lift naar boven neemt. De route leidt na ongeveer een kilometer door een bos en vervolgens langs een oud bergchalet, Grange de l’Achat. Via een lange afdaling van 1.300 meter loopt de route naar het lieflijke gehuchtje Mont Caly, bekend van de traditionele Savoyaardse Alpen chalets. Wanneer het onbewolkt is, is de Mont Blanc vanaf hier zien. Bij een bergfonteintje kun je je fles water bijvullen en er is een cafeetje met een fijn terras. De terugweg is via het lager gelegen pad en het eindpunt ligt bij een charmant klein meertje.

Fietsen over de bergkam bij Les Gets

Deze route van 3 km (hoogteverschil 245m) is ideaal om je gehuurde e-bike even uit te proberen. De start is bij stoeltjeslift Chavannes Express waar de fiets mee naar boven kan. Verder fiets je over een bergkam tussen Morzine en Les Gets. Halverwege kom je langs bergchalet Le Vaffieu – ideaal voor een lunchbreak of een koffie met een heerlijk bosbessentaartje. Het eindpunt is bij lift Le Pleney, vanwaar je per lift of met fiets kunt afdalen. De volledige route vind je hier: Chavannes / Pléney – Parcours VTT Elec – Les Gets Bike.Tip: 150 meter voorbij het restaurant is een oplaadpunt dat op zonne-energie werkt. Ideaal om de batterijen op te laden terwijl je aan het lunchen bent!

Rond het meer van Vonnes

Het meer van Vonnes ligt op maar 1km afstand van het centrum van het dorpje Châtel. Vanuit het dorp fiets je met deze route (4 km + 2km aanrijdroute, hoogteverschil 122m) naar het meer waarna je het water rondrijdt. Rond het meer staan panelen met uitleg over natuur, milieu en het belang van water in de omgeving.

Abondance kaas bij Col du Saix

Vanuit Petit Châtel fiets je via sur le Cret naar de Col du Saix voor deze route langs de Abondance kaas (14.1km, hoogteverschil 620m).Onderweg kom je typisch Savoyaardse bergchalets tegen. In Châtel en de Abondance vallei maken niet minder dan 30 boeren nog steeds de beroemde Abondance kaas op traditionele wijze. Een fijn lunch of koffie adres onderweg is het chalet van Theo. Op het hoogstgelegen punt de Col du Saix heb je prachtig uitzicht over de Abondance vallei.

Langs de wildstromende rivier de Dranse

Vanuit Châtel, Abondance en La Chapelle d’Abondance is het fijn ebiken langs de rivier de Dranse. De totale route is 16 km. Het pad is tamelijk vlak en gaat midden door een natuurgebied met rijke flora en fauna.

Praktische info

De verschillende e-bike routes in Les Gets zijn HIER te vinden. Meer informatie over e-biken in Châtel staat HIER. Een kaart in PDF van alle routes HIER. Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets.

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.