Fietsen langs berghutten in Saalfelden Leogang

0

Het leuke van een e-bike: bergen vormen geen belemmering meer. De hele wereld ligt voor je open en die bergtoppen zijn juist zo mooi om mee te pikken tijdens een fietstocht. We tippen je 4 bergroutes mét stop bij een knusse berghut in het Oostenrijkse Saalfelden Leogang. Pik meteen het bikefestival mee!

Deze 4 prachtige fietstochten in Saalfelden Leogang maken allemaal een tussenstop bij berghutten, sfeervolle plekjes om even af te stappen voor een portie Kaiserschmarrn en andere traditionele snacks. Maak bijvoorbeeld een 35 km lange tocht over comfortabele beklimmingen en korte afdalingen naar buurprovincie Tirol. Bij de Seealm smul je van lekkernijen zoals zelfgemaakte mozzarella. Of kies voor de Biberg-tour langs twee hutten: na 15 bochten en 500 meter hoogteverschil bereik je de berghut Örgenbauernalm, eenmaal boven op de top schuif je aan bij berghut Biberg. De Steinalm Tour leidt je over een bosweg met haarspeldbochten naar de schilderachtig gelegen berghut Steinalm. Ga je graag niet te vlot omhoog, dan is de Spielbergalm-tour een aanrader. Deze volgt de rivier de Schwarzleobach 500 meter bergopwaarts naar het einde van de vallei. Via een kort bos- en weidepad klim je naar de berghut Lindlalm. Deze gezellige alpenhut, met een prachtig panorama is een heerlijk plekje om even uit te rusten.

Tip

Ga je in september naar Oostenrijk, pik dan meteen het BIKE Festival Saalfelden Leogang mee (16 t/m 18 september 2022) in het EPIC Bikepark Leogang. Test de nieuwste innovaties voor het volgend seizoen en doe mee aan spannende workshops met professionele fietsers.

Beeld: (c) Saalfelden Leogang Touristik GmbH 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.