5 Tips voor Bourgogne-Franche-Comté

2

In de Bourgogne-Franche-Comté ervaar je het authentieke Frankrijk. En het is helemaal niet zo ver van de Nederlandse grens! Er staan voor dit jaar weer leuke belevenissen op het programma. Perfect voor liefhebbers van bier, wijn, lekker eten – en fietsen!

Nieuw gastronomisch centrum in Dijon

In mei 2022 wordt er geproost in Dijon: dan wordt namelijk het Cité internationale de la gastronomie et du vin geopend! Naar verwachting zullen er jaarlijks een miljoen bezoekers afkomen op de exposities, proeverijen, kookworkshops, masterclasses, conferenties en winkels.

Toeren en proeven

In Chablis neemt Cycle Divin je mee op een elektrische fiets door de schitterende landschappen van de Bourgogne. In gezelschap van een lokale gids en fervente wijnliefhebber leer je alles over de kunst van
wijnproeven.

Chez Feodor: dat smaakt naar meer

Aan de rand van het Forêt du Massacre, richting Les Rousses, vind je de biologische en ambachtelijke bierbrouwerij Chez Feodor. Hun specialiteit: bier, gebrouwen met hand geplukte spar uit de hooggelegen bossen. Daarnaast staat de keuken in het teken van ‘slow cooking’ op hout wat zorgt voor een unieke, rokerige smaak.

Les Tentes: een bijzondere eettent

In Val de Bonnal kun je in een wel heel speciale setting dineren: onder een tent aan de rand van een meer, bij Les Tentes. Terwijl jij de natuur rustig in je opneemt, bereidt de chefkok een heerlijke maaltijd voor. Een onvergetelijke avond!

Over the top

Sportieve fietsers die wel van een uitdaging houden kunnen zich uitleven in het zuiden van het Juragebergte op maar liefst 17 cols die reeds allemaal voorzien zijn van kilometerpaaltjes. Waag je bijvoorbeeld aan de Grand Colombier waar beroemde wielrenners van de Tour de France je zijn voorgegaan!

 

Beeld: Tourisme Bourgogne-Franche-Comté 

Deel.

Over de auteur

2 reacties