Trap door een Italiaans paradijs met Selle Royal

0

Advertorial

Deskundig advies over toertochten op de fiets rond het Gardameer en de beste gerechten van de streek? Lees verder!

Magneet voor fietsliefhebbers

Italië is een magneet voor fietsliefhebbers met zijn culturele en culinaire rijkdom en adembenemende landschap. Geen wonder dat fietsers van over de hele wereld naar dit betoverende land trekken. Je vindt er de meest uiteenlopende plekken – van zonovergoten baaien tot de beroemde haarspeldbochten van de Dolomieten. Geen betere omgeving voor fietsavonturen.

Rijkdom aan paden

Rond het Gardameer vind je het allemaal. De ongelofelijke rijkdom aan paden maakt dit gebied extra aanlokkelijk. Overal in de streek liggen prachtige routes langs het meer met talloze schitterende vergezichten. Je kunt in het noorden de bergen in en in het zuiden vind je fraaie wijngaarden. Al met al een streek die onvergetelijke fietservaringen te bieden heeft.

Picknick aan het water

Plan ook eens een dagtrip om streekgerechten te proeven en de ingrediënten te verzamelen voor een picknick aan het water. Het Gardameer staat bekend om zijn wijn- en olijfgaarden en het landschap is bezaaid met wijnmakerijen en oliemolens, waar je kunt proeven van het echte Italië. Gecombineerd met liefdevol geproduceerde lokale ingrediënten zoals Garda-kaas, Salada-vlees of groente geteeld in dit milde klimaat zul je genieten van formidabele vergezichten en bijpassend eten.

Avontuur? Gouden tips

Als je klaar bent voor een avontuur, lees dan deze gouden tips van het team van Selle Royal, bedoeld om te blijven fietsen in het paradijs.

  1. Slim inpakken
    Weliswaar zijn toerfietsen vaak ontworpen om volle fietstassen te dragen, maar als je licht pakt, is je dagtocht altijd aangenamer. Pak slim in en neem alleen mee wat je nodig hebt voor je comfort – zoals een ruimzittend shirt, een picknickkleed, borden en bekers voor de streekwijn. Laat ook ruimte over voor de producten van boerenwinkeltjes die je gaat proeven op je picknick.
  2. Niet teveel plannen
    Italië trekt fietsers uit de hele wereld. Je komt altijd andere fietsliefhebbers tegen en misschien laat je je inspireren om je route te wijzigen. Als je hiervoor openstaat, heb je ongetwijfeld minder reisstress. Toch is je fietsreis leuker als je goed onderzoek doet naar het gebied, zeker als je wil genieten van de beste gerechten en wijnen van de streek en onmisbare attracties, zoals de aloude borghi (kleine dorpjes) Malcesine, Bardolino en Sirmione. Het Gardameer staat bekend om traditionele Italiaanse gerechten met lokale ingrediënten van topklasse. Kijk eens rond op een boerderij die de ingrediënten voor de beste restaurants van de streek levert.

Comfortabel fietsen
Het is belangrijk om een passend zadel te kiezen om ongemak en blessures te voorkomen als je over verschillende ondergronden rijdt, zoals de paden, trails en weggetjes rond het Gardameer. Om je aandacht bij het prachtige landschap te houden en niet te worden afgeleid door ongemakken, moet je een zadel hebben dat bij jouw rijpositie past. Houd dan ook altijd rekening met de ondergrond als je een zadel kiest. Fietsers die alles van Italië willen beleven, zitten goed met een zadel dat veel steun en comfort biedt op verschillende ondergronden.

Nieuw!
Selle Royal heeft een nieuw zadel ontwikkeld, de Explora, dat maximaal comfort biedt dankzij een unieke combinatie van Royalgel-technologie en schokdempend schuim. De Explora is geconstrueerd om zoveel mogelijk de trillingen van ruige trails te dempen en heeft een ergonomisch middenkanaal dat de druk op de heupen en het perineum verlicht. Dit is onmisbaar voor comfort, op elke ondergrond. De Explora is verkrijgbaar in drie modellen, Athletic, Moderate en Relaxed, zodat je kunt genieten van korte en lange tochten over wisselende ondergronden, welke rijpositie je ook wenst.

Picknick aan het water

Waar je ontdekkingsreis ook begint, je kunt heerlijk je overnachtingsplek verlaten, want je hebt je fietstassen klaar om er zalig eten in te doen en weet dat je nooit ver weg bent van een magnifiek uitzicht, een schitterende wijngaard of een plek om te picknicken, af te koelen, te zwemmen of een verfrissend Italiaans ijsje te proeven. Kies zelf de richting van je avontuur, kronkelend over landelijke trails of zoevend langs de kust. Welke route je ook neemt, zorg ervoor dat je comfortabel in het zadel zit.

De Explora is online en in de winkel verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier via de WEBSITE VAN Selle Royal

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.