Specialized/Fjällräven fietstassysteem Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Een deel van het Specialized/Fjällräven fietstassysteem bijvoorbeeld: ‘Een puzzel die je naar wens kunt leggen‘.

Aanvankelijk rezen er vraagtekens: hoe is dat handig dan, zo’n open bak of mand?

Specialized/Fjällräven fietstassysteem

Het fijne van fietsen is dat je inspanning ontspanning oplevert.  Het fijne van goede fietsaccessoires is dat ze je inspanningen ondersteunen. Deze keer proberen we een deel van het Specialized/Fjällräven-fietstassysteem: een puzzel die je naar wens kunt leggen.

Ging je in de jaren zeventig wellicht nog op fietsvakantie met canvas fietstassen en je slaapzak in een vuilniszak daarbovenop, tegenwoordig ongetwijfeld niet meer. Het assortiment luxe, hoogwaardige fietstassen is enorm. Nieuw in die reeks – maar anders dan anders – is het fietstassysteem van samenwerkingsverband Specialized/Fjällräven (S/F). Daarvan testten we de Cool Cave – een open fietsmand – en de daarin precies passende Cave Pack met 15 inch laptopvak. Het systeem is bedacht voor korte ritten door stad en land, maar ook voor lange fietstochten.

De specs

De Cool Cave heeft 20 liter inhoud, een afvoeropening, verstelbare KlickFix-bevestiging, weegt op onze weegschaal 1346 gram, bestaat uit verstevigd propyleen en is er in vier kleuren. De Cave Pack heeft 20 liter inhoud, hoofdvak met lange rits, rits-voorvak, rits-bovenvak, gewatteerd rits-laptopvak, twee open zijvakken, gewatteerde schouderbanden en twee draaghengsels. De Pack is van gevoerd vinylal, weegt 517 gram en is er in dezelfde vier kleuren. Ter vergelijking: de Ortlieb Vario PS rug- en fietstas weegt 1200 gram.

fietstassysteem

De Cool Cave ‘fietsmand’

fietstassysteem

De Cave Pack rugtas

Onze mening

Aanvankelijk rezen er vraagtekens bij de Cool Cave: hoe is dat handig dan, zo’n open bak of mand? De sleutel ligt echter in bedenken wat je nodig hebt en met de systeemaccessoires je ideale puzzel leggen. In ieder geval zijn de montage en afstelling van de bak aan je drager makkelijk, net als op- en afklikken. Hij zit stevig vast en de sterke, slijtvaste en praktische rugzak (hulde!) past er perfect in. Bescherming tegen regen? Die is er met de S/F Lid Pack of Drybag. Al met al een interessant en kwalitatief goed systeem. Vooral omdat S/F ook een serie frame-, stuur- en zadeltassen voert. Bepaal je budget, kijk wat er kan en mix & match naar wens.

S/F Cool Cave € 80,-
S/F Cave Pack € 130,-
Kijk ook op: FJALLRAVEN

Accessoires

S/F Cave Lid Pack
De Lid Pack, in vier kleuren en met waterdichte voering, biedt 6 liter opbergruimte, draag je ook als crossbody- of heuptas en bevestig je gemakkelijk op de Cool Cave als een soort deksel. € 70,-  kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

fietstassysteem

De Cave Lid Pack

S/F Cave Drybag
De nylon Drybag van 20 liter in zwart of groen is een waterdichte opbergtas specifiek voor de Cool Cave. Met rolsluiting, getapete naden en een compressieventiel om lucht weg te laten lopen.
€ 70,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Cave Drybag

S/F Cave Tote
De Cave Tote, in vier kleuren, is een hand/schouderdraagtas van 20 liter voor de Cool Cave. Grote opening met aansnoerbare sluiting. Net als de Cave Pack sterk en slijtvast. € 70,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Cave Tote

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.