Giant Liv Allure E+ 1 e-bike Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit is de Giant Liv Allure E+ 1, speciaal voor dames. Leuk: bekijk onze video onderin voor een directe indruk van de fiets.

Liv heeft zijn best gedaan om een superlekkere e-bike van de E+ 1 te maken

Giant Liv Allure E+ 1

Liv is een merk dat fietsen speciaal voor vrouwen maakt. Niet alleen ­racefietsen, gravelbikes en mountainbikes, maar ook deze ­gloednieuwe Allure E+. Wat maakt de e-bike zo specifiek voor vrouwen?

‘Bij Liv staat de vrouw centraal in alles wat we doen’, schrijft de fabrikant op de website. In de praktijk houdt dat in dat vrouwelijke designers modellen ontwikkelen die bedacht zijn voor de anatomie van een vrouw. De verschillen  zijn subtiel, maar kunnen je ritjes wel net even comfortabeler maken. Zo heeft een damesfiets een kortere afstand tussen het zadel en het stuur dan een herenfiets.

Giant Liv Allure E+1

Een van de verschillen? De Liv Allure E+ heeft een kortere afstand tussen het zadel en het stuur dan een herenfiets

Breder zadel, speciale handvatten

Daarnaast worden er ook andere onderdelen gemonteerd. Zo heeft de Liv Allure E+ 1 een iets breder zadel met een net wat andere vorm dan een herenzadel. De zeer comfortabele Liv Comfort Ergo-handvatten in de vorm van vleugeltjes zijn zo gevormd dat je ook met kleine handen altijd controle houdt over je fiets. Ook heeft de Allure E+ 1 een fijne lage instap en een korte stuurpen, die de fiets ook nog eens lekker wendbaar maakt.

Giant Liv Allure E+1

Onze testfiets is stijlvol uitgevoerd in ’trekking green’ met bruine accenten

Dikke motor, vette vork

De Liv Allure E+ is verkrijgbaar vanaf maat XS, in twee kleurencombinaties en in twee uitvoeringen: de E+ 2 en deze E+ 1. De verschillen? De 1 heeft de sterkste motor en ook een betere voorvork. Onze testfiets is stijlvol uitgevoerd in trekking green met bruine accenten.

De e-bike heeft een aluminium frame met geveerde RST-vork, Maxxis Rekon Race-banden en een Nexus 5-versnellingsnaaf met een onderhoudsvrije Gates-riem. Pronkstuk is de compacte Giant SyncDrive Sport-middenmotor. Op het stuur zit de nieuwe RideControl Ergo 2-unit met ergonomisch ontworpen knoppen, die de bediening lekker makkelijk maken. Zaken als snelheid, route, rijtijd en batterijduur zijn prima af te lezen van het RideDash Evo-display op het midden van het stuur. In de onderbuis zit een EnergyPak Smart 500-batterij.

In de onderbuis: een EnergyPak Smart 500-batterij

Superlekkere e-bike

Liv heeft zijn best gedaan om een superlekkere e-bike van de E+ 1 te maken. De zithouding is ontspannen en de instelbare RST-voorvork en verende zadelpen zorgen voor veel comfort. Er zijn vijf ondersteuningsniveaus, maar met alleen Eco en Basic kom je al een heel eind: maximaal 140 kilometer op een volle accu. Je kunt ook kiezen voor automatische ondersteuning in de Smart Assist-modus. De motor berekent in dat geval zelf hoeveel ondersteuning er nodig is. Welke modus je ook kiest: je hoort de motor nauwelijks. We hebben eerdere versies van deze motor getest, maar dit is de beste tot nu toe. Stil, krachtig en soepel.

De Liv Allure E+ 1 kost € 3.749,- en is er in maat XS t/m L
Kijk ook HIER op de WEBSITE van het merk 

Meer weten? Bekijk de video hieronder waarin technisch redacteur Menno Grootjans de fiets laat zien en er meer over vertelt!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.