Lloyd Velo#2 schoen Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Lloyd Velo#2 schoen bijvoorbeeld – een fiets én loopschoen: ‘Het beste van twee werelden?‘.

Ja, de ‘power transmittting core’ met ‘pedal grip zone’ doet oprecht zijn werk

Lloyd Velo#2 schoen

Het fijne van fietsen is dat je inspanning ontspanning oplevert. Het fijne van goede fietsaccessoires is dat ze je inspanningen ondersteunen. Dat is precies wat deze fietsschoenen doen. En ze zien er nog goed uit ook.

Waarom rijden wielrenners met speciale fietsschoenen waarvan de zool stijver is dan een eikenhouten plank? Zo kunnen ze de kracht die ze op de pedalen zetten optimaal overbrengen. Stel dat je met een stel slappe slippers moet trappen… Dat gaat een stuk minder efficiënt dan met een stijve zool. Lopen met onbuigzame zolen schiet echter weer niet op. Deze Lloyd ‘fietsloopschoen’ weet een stijf trapdeel op de zool te combineren met een soepele schacht en binnenzool. Het beste van twee werelden?

De specs

De VELO#2 – voor dames en te koop in meerdere kleuren – heeft bij de bal van de voet een ruime power transmitting core. Op dit relatief onbuigzame deel zet je kracht. De specifieke zoolstructuur op die plek – de pedal grip zone – geeft extra grip. De gehele zool is overigens anti-slip. Ook heeft de schoen een speciale binnenzool – de SAS 2-way insole – en een schokabsorberend hieldeel. Verder volop reflectie en een leuke handigheid om je veters op te bergen in de tong van de schoen.

Dit is dus die zool

Onze mening

Wat meteen opvalt aan de VELO#2: de hoogwaardige materialen, zoals leer en suède, en de supernette afwerking – van binnen en van buiten. Dat wekt verwachtingen. De schoenen voelen goed aan en zitten comfortabel. Lopen gaat perfect. Niets te merken van stijve delen of dat dit ook een fietsschoen is. Tot je opstapt en begint te trappen. De power transmittting core met pedal grip zone doet oprecht zijn werk: de schoen blijft, ook bij nattigheid, netjes op z’n plek. Trappen en kracht zetten voelt soepeler en gaat makkelijker dan met een gewone sneaker. Wel is de schoen zo mooi, dat je er liever niet mee door de regen of ander vies weer zou willen rijden. Verder komen de twee werelden mooi samen.

LLOYD VELO#2 € 179,90
Te koop via ZALANDO en ABOUT YOU en vanaf juni ook via LLOYD

Alternatieven

Vaude Asfalt Dualflex Nature
Ook deze schoen belooft ons optimaal loopcomfort en maximale krachtoverbrenging op de pedalen. De Dualflextechnologie verhindert bij het fietsen het buigen van de voet naar onderen en ondersteunt het natuurlijke afrollen bij het lopen. Duurzaam geproduceerd bovendien. € 150,-  kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Vaude Asfalt Dualflex Nature

Adidas Five Ten Trailcross LT
Mountainbike-, fiets- en wandelschoen die veel grip geeft bij het biken en lopen. Ademend, comfortabel en licht, maar toch robuust. Mesh-bovenwerk (gaas) en EVA-middenzool; synthetische rubberimitatie die lichter is. In drie kleuren. € 140,-  kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Adidas Five Ten Trailcross LT

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.