In de lente lonken de Franse Bergen

0

In de lente naar de Franse bergen: waarom niet? Het is een heerlijke periode waarin het zonnetje zich steeds meer laat zien en de schitterende natuur ontwaakt. Trek eropuit met de fiets, waag je eens aan een outdooractiviteit en laaf je aan de spa’s en medicinale kruiden.

Als fietser moet je absoluut naar de Vallée du Louron in de Pyreneeën. Dit gebied telt niet minder dan 420 kilometer aan fietspaden door de hele vallei en langs de hellingen van Val Louron en Peyragudes voor mountainbikers (enduro, cross-country) en fietsers. Neem de stoeltjeslift Le Privilège naar de top van het bergoord Peyragudes en daal vervolgens af naar Loudenvielle (hoogteverschil van 1350 meter!). Vergeet natuurlijk niet ondertussen van het uitzicht te genieten. Ook het Juragebergte kun je verkennen op je tweewieler. Geen zin in hellingen? Volg het water: er zijn hier talloze meren, rivieren en watervallen die voor een prachtige omlijsting van je fietstocht zorgen.

Leuke outdooractiviteiten in Frankrijk

Vanaf het eerste weekend van mei kun je in het skigebied La Bresse in de Vogezen veel plezier beleven aan bijvoorbeeld de rodelbaan Schlitte Mountain of elektrische steps. Maar ook de 1,6 kilometer lange zipline Fantasticable van Super-Besse in het Centraal Massief mag er wezen! In het berggebied Le Dévoluy in de Franse Zuidelijke Alpen heb je de keus als het gaat om outdooractiviteiten. Via ferrata of via souterrata, paardrijden, yoga, pilates, squashen, klimmen, skateboarden, wandelen… je kunt hier alle kanten op.

Spa’s en een nieuw yogapad

Sluit je actieve dag in stijl af met een spabezoek, bijvoorbeeld aan de Grands Bains du Monêtier in Serre Chevalier-Briançon, aan de Bains du Rocher in Cauterets of aan Durancia in Montgenèvre. Laat de heilzame mineralen op je lichaam inwerken terwijl je geniet van een uitzicht op de bergtoppen. Ga je voor ontspanning in combinatie met een frisse neus, dan kun je het nieuwe yogapad bewandelen in de ongerepte natuur bij Valberg. Onderweg zijn er stations waar je tien verschillende yogahoudingen kunt doen. Ook beginners kunnen zich eraan wagen. De combinatie van wandelen (of fietsen!) en yoga zorgt onder andere voor een betere houding, meer souplesse, een verbetering van de concentratie en een hogere weerstand tegen stress en vermoeidheid.

Doe je voordeel met medicinale planten

De flora in de bergen draagt ook bij aan het welzijn van de mens. De gele gentiaan, het  viooltje, de dennenboom, de paardenbloem, de jeneverbes: allemaal hebben ze zo hun eigen geneeskrachtige werking. Geen wonder dus dat ze worden gebruikt voor tal van producten. De Ferme du Bien-être in Gérardmer is gespecialiseerd in essentiële oliën, maar je kunt er ook natuurlijke cosmetica of thee kopen bijvoorbeeld. Of snuffel rond in de winkel van La Yourte végétale, een ecologische familieboerderij in Saint-François-Longchamp die ook z’n eigen medicinale planten kweekt.

Beeld: Atout France

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.