Ontdek de vele fietsroutes van Oostenrijk

0

Advertorial

Oostenrijk een wandelland? Dan ken je al die prachtige fietsroutes niet, ­waarlangs je een vakantie lang heerlijk kunt dwalen. Sommige zijn vlak, andere dagen je uit, maar met een e-bike is natuurlijk geen heuvel te zwaar. En aan oplaadpunten onderweg geen gebrek! Tien toproutes voor je bucketlist.

Beeld: SalzburgerLand Tourismus Andreas Meyer WOM Medien

Van Krimml naar Passau
Tauernradweg 310 km

De Tauernradweg slingert mee met rivieren door de prachtige natuur van het SalzburgerLand en Oberösterreich. Aan oplaadpunten onderweg is nooit gebrek: je doorkruist regio’s die helemaal zijn ingesteld op e-bikers. De ruim honderd Via Culinaria-horecagelegenheden serveren heerlijke specialiteiten om even bij te tanken. Je start aan de rand van het Nationaal Park Hohe Tauern, bij de Krimmler-watervallen, de hoogste van Europa. Van daaruit fiets je in zeven etappes langs de Salzach, Saalach en Inn via Salzburg naar het Duitse Passau. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Sebastian Canaves www.offthepath.com

Vierlandentocht
Drauradweg 510 km

De Drauradweg, langs de rivier Drau, loopt door Italië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Het startpunt ligt in de Dolomieten in Italië. Via de zuidzijde van de Alpen fiets je naar het Oost-­Tiroolse Lienz en vervolgens naar Spittal en Villach. Je steekt door naar het prachtige Rosental, richting het historische Jauntal en langs de grens met Slovenië bereik je Lavamünd en Dravograd. De tocht eindigt in Varaždin, Kroatië. Op deze route vind je accommodaties (ook voor één nacht) met acculaad­stations voor e-bikes en met beveiligde ­fietsenstallingen. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Gert Steinthaler

Dwars door de Alpen
Innradweg 520 km

Als een moderne Hannibal de Alpen doorkruisen? Dan is dit jouw route! De Innradweg loopt bergafwaarts,
en volgt de rivier Inn, van St. Moritz via Innsbruck naar Passau. Onderweg heb je constant uitzicht op de schitterende Alpen. We kunnen je verklappen: dat verveelt nooit! Zo fiets je door Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en ontdek je de vele historische ­steden langs de route. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Sebastian Canaves www.offthepath.com

Kriskras door Karinthië
Grote Karinthische Merenronde 340 km

Ontdek een van de mooiste streken van Oostenrijk: de merenregio van Karinthië. Fiets langs tien turkooizen meren en twee meanderende rivieren, duik in de Weissensee en poedel in de Klopeiner See. De route is uitstekend bewegwijzerd en alle vijftig ‘Kärnten rent-e-bike‘-locaties, waar je (zoals de naam al aangeeft) ook e-bikes kunt huren, zijn voorzien van een oplaadstation. De etappes zijn zelf samen te stellen. Kies je voor het hele achtje, dan ben je zo’n zes tot acht dagen op pad. Tip: plan voldoende pauze in, want de Karinthische keuken is geweldig! Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Gert Perauer Foto Perauer

Puur vakantiegevoel
Trumer Seen Route 28 km
Wallersee Radrundweg 18 km

Deze korte rondjes door het heuvellandschap rond de vier meren van het SalzburgerLand zijn redelijk onbekend, maar absoluut bucketlistwaardig. Je fietst langs blauwe bergmeren, groene weiden en door schaduwrijke bossen. Bovenop de heuvels word je beloond met ­onvergetelijke ­uitzichten op de Alpen. Zie je jezelf al staan? Het ­Salzburgse merengebied kent meer van dit soort gevarieerde korte ­fietsroutes. Je vindt er tevens ­fietsvriendelijke accommodaties, zeven verhuur­locaties voor fietsen en e-bikes en twintig oplaadstations. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Gabriel Reissig

Tussen Passau en Wenen
Donauradweg 330 km

Dit is terecht een van de populairste fietsroutes van Europa! Zoals de naam al verraadt, fiets je langs de rivier de Donau. Van oost naar west, of van west naar oost, dat bepaal je zelf. ­Ontdek de kastelen, abdijen en ­kloosters langs de route, bewonder de beroemde Donauschlinge en bezoek de vele historische dorpen in de wereldcultuurerfgoedregio Wachau. Een lekkere bijkomstigheid: de Wachau is een wijnstreek. Een bezoek aan een wijnhuis en proeverij plan je dan ook gemakkelijk in. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Martin Steinthaler

Rondje steppemeer
Neusiedler See Radweg 125 km

Deze fietsroute loopt rond het gelijknamige, enorme steppemeer in het oostelijkste puntje van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens. Je stapt op waar je wilt, er is geen vast begin- of eindpunt. Fiets langs de enorme rietgordels van het meer, de wijngaarden eromheen en ontdek de rijke historie. Geen zin in de volle 125
kilometer? Pak dan de veerpont van ­Illmitz naar Mörbisch of wissel je fiets in voor een kite- of supboard.
Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: thecreatingclick.com

Speciaal voor bourgondiërs
Paradijsroute Zuid-Burgenland 260 km

Het zachtglooiende heuvellandschap van Zuid-Burgenland, in het oostelijkste puntje van Oostenrijk, aan de grens met Hongarije, is een aanrader voor rustzoekers. Ontdek de schitterende natuur en de bijzondere, relaxte sfeer in dit stukje Oostenrijk dat zo anders is dan de rest van het land. Houd je naast fietsen van een hapje en drankje? Dan zit je in deze wijnregio helemaal goed! Je doorkruist drie natuurparken, fietst door beek- en rivierenlandschappen, langs ­wijngaarden, burchten en kastelen. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Sebastian Canaves www.offthepath.com

Door het Mostviertel
Traisental Radweg 111 km

Wil je het lekker rustig aan doen op je vakantie? Dan is deze route echt wat voor jou. Op de 111 kilometer lange Traisental Radweg rijd je langs de rivier Traisen, de wijn­gaarden langs de Donau, het ­Mostviertel, de stad Sankt Pölten en het bedevaartsoord Mariazell. Je passeert vele musea, kloosters en natuurparken. De fietsvriendelijke accommodaties en horecagelegenheden onderweg leggen je helemaal in de watten. Dankzij de speciale fietsbus kun je de pittige etappes van de tocht omzeilen. Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Martin Matula

Langs de sporen van het IJzeren Gordijn
Iron Curtain Trail 700 km

Het Oostenrijkse deel van de Iron Curtain Trail begint in Gmünd, ­Niederösterreich. Vanaf daar fiets
je via het Waldviertel en Weinviertel richting de Slowaakse hoofdstad Bratislava, waarbij je ook ge­regeld de grens met Tsjechië oversteekt. Vlak na Bratislava, in Kittsee, kom je uit in het Oostenrijkse Burgenland en fiets je naar Inzenhof. De route is niet alleen historisch interessant, maar ook qua landschap. De gevarieerde natuur in dit grensgebied heeft zich immers heel lang ongestoord kunnen ontwikkelen.
Lees meer op DEZE PAGINA

Beeld: Sebastian Canaves www.offthepath.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.