Fietsen rond Hemelvaart? Denk aan deze 3 mooie meerdaagsen

0

Fietsen met Hemelvaart? Wie weet zijn deze mooie en gezellige meerdaagsen wat voor jou. Natuurlijk hoef je niet alle dagen mee te rijden, een losse fietsdag kan ook – net als steeds een afstand naar keuze.

fietsen hemelvaart

De uitbundig groene Betwuse Fietsvierdaagse foto: Betwuse Fietsvierdaagse

Fietsen rond Hemelvaart

Ga je voor een vierdaagse of een dagtocht in Zuid- Holland, Noord-Brabant of Gelderland? Dat wordt nog lastig kiezen. We zetten ze even op een rij.

Woensdag 25 mei t/m 28 mei – Vierdaagse Alblasserwaard (ZH)

De Vierdaagse Alblasserwaard heeft weer een mooi draaiboek klaar met gevariërende fietsroutes door de polder en dagelijks vertier voor jong & oud op het terrein en onderweg. De vierdaagse Alblasserwaard 2022 staat garant voor veel plezier. Kijk voor meer informatie ook op VIERDAAGSE ALBLASERWAARD

  • Vier dagen fietsen met keuze uit een afstanden van 30, 40, 60 en 80 kilometer
  • Family proof routes op donderdag voor de 30 kilometerfietsroute, inclusief puzzeltocht en kidsplein
  • Kennedymars ‘De 80 van de Oude Hollandse Waterlinie‘ op vrijdag 27 / zaterdag 28 mei
  • Streekparade op zaterdag 28 mei in Hoornaar bij de tent
fietsen hemelvaart

Ontdek het betoverende polderlandschap tijdens de Fietsvierdaagse Alblasserwaard. foto: Fietsvierdaagse Alblasserwaard

Donderdag 26 mei t/m 29 mei – Fietsvierdaagse Hoeven (NB)

Met de 49ste Fietsvierdaagse Hoeven geniet je van de mooiste routes die in West Brabant zijn uitgezet. Dit jaar belooft als vanouds volop Brabantse gezelligheid met verrassingen en extra activiteiten. Dagelijk start je tussen 08.00 en 13.00 uur vanaf Conferentiecentrum Bovendonk. Dit centrum is ook het eindpunt van de routes en de plek waar je nog lang kunt nagenieten op het gezellige binnenplein. Ook op de controleposten en bij terugkomst verrast deze vierdaagse met muziek. Er zijn braderiefeesten in het dorp op zaterdag en zondag en er is tijdens de vierdaagse een kermis in het dorp. Nou, gezelligheid genoeg!

Uiteraard zijn de routes ook niet te versmaden, kies voor afstanden van 25, 40, 60 en 100 kilometer. Kijk voor beschrijvingen van de tochten en alle informatie op FIETSVIERDAAGSE HOEVEN

fietsen hemelvaart

Gezelligheid troef op de Fietsvierdaagse Hoeven foto: Fietsvierdaagse Hoeven

Donderdag 26 mei t/m 29 mei – Betuwse Fietsvierdaagse (GD)

Met de 35e Betwuse Fietsvierdaagse vanuit Kerk-Avezaath fiets je dagelijks 25, 40, 60 of 80 kilometer. Hoogtepunt is de Lingeroute op vrijdag 27 mei. Deze is al sinds 2002 vrijwel niet meer gewijzigd, want daar is-ie te mooi voor. Hier een korte beschrijving van de routes, kijk verder op BETWUSE FIETSVIERDAAGSE.

26 mei – West-Betuweroute
Alle deelnemers komen in Beusichem en de meesten ook in Culemborg. De lange afstanden leiden langs Werk aan het Spoel en de 80 kilometer route komt zelfs in Vianen, waar de Lek wordt overgestoken.

27 mei – Lingeroute.
Op deze tocht, een van de mooiste van ons land, kom je door Geldermalsen, Deil, Rumpt, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt en Tricht. De langere routes komen ook door Asperen, Heukelum, Leerdam en Acquoy.

28 mei – Maas en Waalroute.
De langere routes gaan naar het oosten, naar Ochten en verder. Alle afstanden steken de Waal over om zo in het Land van Maas en Waal te komen. Veel maken kennis met een tingieterij in Alphen aan de Maas.

29 mei – Neerijnen- en Bomelerwaardroute.
De 25 en 40 kilometer gaan door de Tielerwaard en komen langs Ophemert, Neerijnen en het natuurgebied De Steendert. De 60 en 80 kilometer steken de brug van Zalbtommel over en gaan naar Rossum en Hedel.

fietsen hemelvaart

Niet alleen groen, ook pittoresk die Betuwse Fietsvierdaagse foto: Betwuse Fietsvierdaagse

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.