Trans-Semoysienne: mooi dagtochtje in de Ardennen

0

De fietsroute Trans-Semoysienne is leuk voor een dagtochtje in de Franse Ardennen. Je volgt de slingerende Semois langs mooie dorpjes en bijzondere historische bruggen. 

Deze route van 20 km lang loopt van Monthermé tot aan Hautes Rivières. Het fietspad is aangelegd over de oude spoorlijn langs de rivier Semois en de hellingspercentages schommelen tussen 23% en 18%. Van Monthermé tot Nohan-sur-Semoy is het fietspad geasfalteerd, op andere plekken rijd je soms over grind. Langs de route kom je mooie plekjes tegen om even af te stappen, waar je van de natuur kunt genieten of een duik in het water kunt nemen. Klik hier voor de routebrochure.

De Pont St. Lambert in Vresse-sur-Semois

Langs de route staan informatieborden met uitleg over het natuurlijk erfgoed en de geschiedenis van de dorpen en gehuchten in deze vallei. Zin om nog een stukje verder te rijden? Eindpunt Hautes Rivières ligt dicht bij de Belgische grens, waar de route aansluit op het fietsnetwerk RAVEL. Trap bijvoorbeeld nog een stukje door naar Vresse-sur-Semois, een schilderachtig dorp dat bekend staat om de mooie huizen en natuurlijk de oude stenen brug, de ‘Pont St. Lambert’. Deze dateert uit de 18e eeuw en staat er nog steeds schitterend bij!

Beeld: Visit Ardenne

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.