Victoria E-Adventure 11.9 e-bike Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit is de Victoria E-Adventure 11.9: ‘De brede noppenbanden bieden veel grip en nodigen uit een onverhard bospad te nemen‘.

Victoria E-Adventure 11

Een groot deel van de wereld is onverhard en daar ligt het avontuur. Deze E-Adventure 11.9 is daar klaar voor

De Victoria E-Adventure 11.9 in een notendop

Je ziet ze de laatste tijd steeds meer: e-bikes van het Duitse Victoria. En dat is niet onlogisch. Ze hebben een hoge kwaliteit en een prettige prijs. Dat geldt ook voor deze E-Adventure 11.9. Door de stoere banden met noppen kun je eenvoudig even die onverharde paadjes nemen. Ook een plus: de traploze versnellingsnaaf en de Gates-riem. Al met al nodigt de Victoria E-Adventure 11.9 uit tot méér.

Victoria E-Adventure 11.9

Daar is-ie: de onderhoudsvrije Gates-riem

Rijeigenschappen

De basis: een strak aluminium frame, goede verende voorvork en een ontspannen zithouding. De motor komt er goed in en is lekker stil. Rechts op het stuur zit een traploze draaischakelaar waarmee je het verzet regelt. Niet via vaste versnellingen, maar via een traploos continuüm. Even wennen, maar heb je het onder de knie, dan heb je alle keuze en kun je de ideale stand in combinatie met de Bosch-motor pakken. Een snelheid van zo’n 23 kilometer per uur rijdt het fijnst. De stoere, extra brede banden met noppen bieden lekker veel grip en nodigen uit een onverhard bospad te nemen. Een groot deel van de wereld is onverhard en daar ligt het avontuur. Deze E-Adventure 11.9 is daar klaar voor. De flinke range door de 625 Wh-accu helpt mee.

Victoria E-Adventure 11.9

De stoere, extra brede banden met noppen bieden lekker veel grip en nodigen uit een onverhard bospad te nemen

Model

Bij Victoria is er een lijn eManufaktur premium e-bikes. Allen met Bosch-middenmotor en geïntegreerde accu. De 11.9 is er in twee kleuren en diverse maten; voor mannen 50 tot en met 58 centimeter en het Wave-model 46 tot 58 centimeter. Onze testfiets is fuego red met zwarte details. Een eManufaktur is er vanaf 3.099 euro voor de 9.8.

Technische details

Oversized aluminium frame, een Suntour-voorvork met luchtvering, kunststof spatborden, ledverlichting, een stevige standaard en een heel netjes geïntegreerde bagagedrager. En de nieuwste generatie Bosch Performance Line CX-middenmotor met 65 Nm. De 625 Wh-accu is in de onderbuis ingebouwd en bereikbaar vanaf de bovenkant van diezelfde buis. Verder een Enviolo-naaf in combinatie met een Gates CDX-riem, Shimano-schijfremmen en 47 millimeter Schwalbe Mondial-banden.

Victoria E-Adventure 11.9

De nieuwste generatie Bosch Performance Line CX-middenmotor

Opvallend

Grappig: de E-Adventure heeft een simpel Intuvia-display van Bosch, maar dit is in al haar eenvoud ideaal. Grote cijfers en makkelijk te demonteren als je koffie gaat drinken. Ook grappig: de banden zijn niet alleen stoer, ze zorgen ook voor extra stevigheid. Daardoor kun je wat meer avontuur opzoeken op onverharde paden en kun je net even wat verder rijden dan je had gedacht. Goede keuze van Victoria.

Victoria E-Adventure 11.9

Een simpel Bosch Intuvia-display van Bosch: ideale eenvoud

Merk

In 1886 werd de basis gelegd voor Victoria. Max Frankenburger en Max Ottenstein richtten Frankenburger & Ottenstein op. De onderneming richtte zich voornamelijk op de productie van fietsen en veranderde in 1895 de bedrijfsnaam in Victoria Fahrradwerke AG. Naast motorfietsen maakten ze ook gewone fietsen. Tegenwoordig ligt de focus op e-bikes. Het merendeel van de productie vindt plaats in de hoofdvestiging in het Duitse Hoya. In Zutphen is een Bike Experience Center waar je terecht kunt om een Victoria te testen, nadat een dealer een afspraak voor je heeft gemaakt.

Heel netjes geïntegreerd: de bagagedrager

Plussen & minnen

+ semi-sportief
+ Bosch-motor
+ riem

– wennen aan draai­schakelaar
– draadje ledverlichting

De Victoria E-Adventure 11.9 kost € 4.299,- kijk ook op de WEBSITE van het merk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.