Een feest voor je zintuigen: fietsen door de Provence op een e-bike

0

ADVERTORIAL

Fietsen door de Provence met een e-bike? Op deze volledig verzorgde groepsfietsreis geniet je met al je zintuigen van het beste van de regio: lavendelvelden, kastelen, bergen, dorpjes en natuur in overvloed.

Frankrijk, het land dat  ontelbare beelden oproept, zoals de Eiffeltoren, de Cote d’Azur, besneeuwde skigebieden, de Atlantische kust. En natuurlijk niet te vergeten: de Tour de France, lavendel, wijn en de savoir-vivre levensstijl.

Die laatste vier vind je in de Provence, waar je het ’typische’ Frankrijk tegenkomt. De velden zijn er weelderig bezaaid met olijfbomen en de beroemde Provence-lavendel, de bergen zijn meer dan 4.000 meter hoog en als kers op de taart is er de prachtige Middellandse Zeekust. Daartussen tref je pittoreske dorpjes, kastelen en paleizen. Wat een genot om een week door te brengen in dit prachtige deel van Frankrijk. En dat kan met deze negendaagse groepsrondreis: Provence van Edelweiss E-bike Tours

Op één na duurste stad

Deze rondreis begint in Aix-en-Provence, een stad met een lange geschiedenis en een roemrijk verleden. In de kleine straatjes van het oude stadscentrum voel je nog de pracht van weleer, toen Koning René de stad uitkoos als zijn hoofdresidentie. Er is een reden waarom Aix-en-Provence de op één na duurste stad van Frankrijk is.

De eerste dag op de fiets laat je al een breed scala zien van wat de Provence te bieden heeft. Na Aix-en-Provence fiets je langs lavendelvelden naar het westen, naar het grootste binnenmeer van Frankrijk, het Etang de Berre. Vanaf hier begin je ook langzaam te klimmen en nader je de ‘kleine Alpen’ van Les Baux-de-Provence. Daar heb je je eerste rustdag. Maar er zijn minstens twee goede redenen om deze rust over te slaan: de stad Arles en de Camargue.

Hart van de Provence

De volgende dag fiets je verder naar het noorden. Je blijft nog even in de Alpilles voordat de fietsen naar beneden rollen richting de Rhône-rivier. De Alpilles is een kleine bergketen en geldt als het hart van de Provence. Hier wordt het vloeibare goud verbouwd.

Daarna volg je de Rhône tot Avignon. Ook in Avignon is er een rustdag om de omgeving op je gemak te bekijken. Vanaf Avignon volgen je de loop van de Rhône verder. Aangekomen in Chateauneuf-du-Pape houd je halt voor een wijnproeverij. De wijn uit de streek is de beroemdste van heel Frankrijk en kun je natuurlijk niet overslaan. Hierna wacht je nog een paar kilometers tot het hotel van de dag.

Okerkleurige rotsformaties

De volgende dag fiets je verder naar Gordes, een prachtig stadje in de bergen van het department Vaucluse. Hier bezoek je de okerkleurige rotsformaties van de Roussillon. Op je slotdag zou je eigenlijk Aix-en-Provence al kunnen zien ware het niet dat de imposante Luberon bergketen ertussen ligt. Kleine dorpjes liggen op de hellingen genesteld maken het uitzicht compleet. Terug in Aix-en-Provence zit je reis erop en heb je voor altijd de geweldige herinneringen. Meer weten? Ga naar: Edelweiss E-bike Tours

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.