Fietsen langs de mooiste meren van Karinthië

0

Karinthië heeft alles waar fietsers blij van worden. Veel zon, een mild klimaat, uitstekend bewegwijzerde fietsroutes en warme meren om lekker in te duiken na een dag op de fiets. Ontdek de mooiste plekjes met de ‘Große Kärnten Seen Schleife’, de grote Karinthië-meren-ronde. Ook in te korten tot dagtochten!

De mooiste meren van Karinthië

Alles is prima geregeld op de 340 kilometer lange ‘Große Kärnten Seen Schleife’. Onderweg kun je rekenen op fietsvriendelijke accommodaties en de interregionale fietsverhuur ‘Kärnten rent e-bike’: overal huren, overal retourneren. Pak ook af en toe de boot om een stukje af te snijden en te genieten van het water! De route loopt in een achtje zodat je heel makkelijk je eigen dagetappe samen kunt stellen. Zo bepaal je zelf welke meren, plaatsen en bezienswaardigheden je die dag mee wilt pikken.

Fietsen vanuit Villach

Villach is door de centrale ligging een ideale uitvalsbasis. De westelijke lus loopt over de fietspaden langs de Ossiacher See en Millstätter See naar de Afritzer See en Feldsee. Via de Gailtaler Alpen kom je bij de  fjordachtige Weissensee. Daarna fiets je via de Gitschtal- en Gail-Radweg naar de Pressegger See, om langs de steile flanken van de Dobratsch weer naar Villach te rijden.

De oostelijke lus begint met een ommetje naar de Faaker See. Na een paar kilometer zie je de prachtige Wörthersee. De route langs de noordoever loopt via Pörtschach naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. De Klopeiner See, het warmste zwemmeer van Europa, ten zuidoosten van Klagenfurt. Verken dan zeker ook  ongerepte natuurjuweeltjes zoals de Kleinsee, Gösselsdorfer See en Turnersee. Via de prachtige Drauradweg fiets je door het Rosental terug naar het beginpunt.

Meer weten?
Ga voor meer informatie naar deze SPECIALE SITE over fietsen in Karinthië.

Beeld: Sebastian Canaves, Photographer: Off The Path / www.off-the-path.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.