Ontdek het Deense Odense op de fiets

0

Odense, een klein groen paradijs in het hart van het Deense eiland Funen, heeft in de afgelopen jaren sterk ingezet op stedelijke vernieuwing. Het nieuwe Hans Christian Andersen Hus gaf Odense een flinke impuls. Een leuke stad om te ontdekken op de fiets, met meer dan 540 km aan fietspad!

Odense is een heel fietsvriendelijke stad, met gemakkelijke toegang tot het grote fietspadennetwerk op Funen. Tijdens je bezoek aan de stad Odense kunt u gebruik maken van de gratis stadsfietsen. Het enige wat je hoeft te doen is een sms te sturen en de fiets is 24 uur van jou. Met de Naviki app kun je makkelijk een tochtje plannen. Stippel een mooie route uit door de geboorteplaats van de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen met zijn kleurrijke vakwerkhuisjes en knusse kinderkopjes. Naast die magische sprookjeswereld wordt je er tegenwoordig ook verrast door een stad vol moderne architectuur, met een creatieve sfeer. Hier een paar highlights die je niet mag missen!

Hans Christian Andersen Hus

In de zomer van 2021 is in het centrum van Odense het nieuwe Hans Christian Andersen Hus geopend: één van de grootste en meest ambitieuze museumprojecten in Denemarken van de afgelopen jaren. Het nieuwe museum biedt bezoekers van alle leeftijden een plek waar je je kunt verwonderen en de eigen fantasie de vrije loop te laten. Het grootste deel van het museum speelt zich ondergronds af. Op straatniveau is een prachtig park aangelegd dat met de jaren zal uitgroeien tot een groene oase. Hier lees je er meer over.

Storms Pakhus – Odense Streetfood

In het rauwe industriële magazijn van Storms Pakhus in de haven van Odense vind je de nieuwe, sfeervolle foodmarkt van internationaal formaat. Storms Pakhus biedt zowel streetfood als creatieve workshops in het 3000 m2 grote magazijn. Met ongeveer 24 eetstalletjes, 6 bars en 12 creatieve workshops is Storms Pakhus een broedplaats voor lokale ondernemers en opkomende restauranthouders die hier de ruimte krijgen om dromen en creatief potentieel waar te maken.

Stad van de festivals

Het hele jaar door worden verschillende fantasierijke en muzikale festivals georganiseerd voor jong en oud. Het magische Hans Christian Andersen Festival, dat in augustus plaatsvindt, neemt zijn sprookjeswereld als basis voor de performances die je op bijna iedere staathoek tegenkomt. Ook Tinderbox, het tweede grootste muziekfestival van Denemarken, staat garant voor internationale namen.

Storyhunt – Digitale rondleidingen 

Treed in de voetsporen van H.C. Andersen wanneer je door de historische wijk wandelt en ervaar hoe het leven 200 jaar geleden geleefd werd.  Met de Storyhunt app op je telefoon kun je een digitale rondleiding door de stad krijgen. Zo kun je kiezen uit verschillende stadswandelingen en gemakkelijk zoeken naar bijvoorbeeld restaurants met vegetarische en veganistische gerechten of op zoek gaan naar de leukste gezinsattracties.

Groenste stad van Denemarken

Odense is omgeven door groen. In de hele stad zijn parken en tuinen te vinden, waardoor dit de “groenste stad van Denemarken” wordt genoemd. Ontdek de Sprookjestuin aan de rivier Odense Å of Munkemose Park, een populaire plek onder locals die hier graag hun kinderen laten spelen en waar een aantal sculpturen staan verwijzend naar Andersen’s sprookjeswereld.

Beeld: VisitOdense

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.