Nieuw Andersen museum op Funen in Denemarken

1

Begin je al heel voorzichtig te dromen over de zomervakantie? We hebben een leuke tip voor je: in de zomer van 2021 opent in Odense op het eiland Funen het nieuwe Hans Christian Andersen museum. Het unieke speelse ontwerp is een groene oase van hout en glas in het hart van deze mooie oude stad, de geboorteplaats van Andersen. Super om mee te nemen op vakantie in fietsland Denemarken!

Hans Christian Andersen is een van de meest bekende sprookjesschrijvers ter wereld. Zijn verhalen vormen vanaf komende zomer de basis voor het nieuwe Andersen museum, dat je alles vertelt over Andersen, in de stijl van Andersen. Een onderdompeling in zijn sprookjeswereld dus. Architectuur, licht, geluid en beelden moeten de literaire wereld van Andersen tot leven wekken. Het nieuwe museum is een plek om je te laten verbazen en je eigen fantasie de vrije loop te laten. Inspirerend!

Nieuwe hotspot in Odense

De Japanse toparchitect Kengo Kuma en zijn team, ook  bekend van het nieuwe Olympische stadion in Tokyo, hebben een nieuw ontwerp gemaakt voor het Hans Christian Andersen museum, de tuin en het Tinderbox culturele centrum in het hart van Odense. Deze plek staat symbool door de samensmelting van twee werelden. Aan de ene kant van het museum bevinden zich de eeuwenoude vakwerkhuisjes, terwijl aan de andere kant de stad zich ontwikkelt in een nieuw stedelijk gebied. Kuma heeft zich laten inspireren door het sprookje ‘De tondeldoos’. Hierin onthult een magische boom een ondergrondse wereld. Cirkelvormige gebouwen zijn aan elkaar geschakeld als een ketting. De tuin voelt aan als een doolhof. Daarbovenop zijn de nieuwste technologieën en designconcepten gebruikt om alles met elkaar te verbinden en Andersens sprookjeswereld tot leven te wekken.

Fietsroutes op Funen

Funen en het Zuid-Funense archipel met meer dan 90 grote en kleine naburige eilandjes behoort tot een van Denemarkens natuurlijke pareltjes. Het is het geboorte-eiland van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en overal op het eiland vind je sporen van zijn bestaan. Funen is rijk aan historie, te zien aan de vele landhuizen en kastelen. Het eiland telt tal van fietspaden door de leuke oude plaatsjes, waarbij je ook de rijke natuur ontdekt en lekker veel langs het water fietst. Kijk hier voor alle informatie over fietsen en fietsroutes op Funen!


Beeld © Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

Deel.

Over de auteur