Dromen over de zomer met Lonely Planet – Nationale Parken van Europa

0

Als we niet kunnen fietsen in de winter omdat het nu toch écht te nat en te koud is, zit er maar één ding op: de zomervakantie plannen! De nieuwe gids Lonely Planet – Nationale Parken van Europa wijst je de weg naar 60 prachtige natuurgebieden. Met veel fietstips! 

In het boek Lonely Planet – Nationale Parken van Europa ontdek je 60 adembenemende nationale parken in Europa. Vanuit je luie stoel reis je al een beetje mee naar een wereld van kustdorpen op een heuveltop, bevroren arctische landschappen en uitgestrekte bergketens. Met panoramische fotografie, originele illustraties, aanbevolen routes, belangrijke bezienswaardigheden, praktische informatie en tips: je kunt zo op pad! Europa is zo gek nog niet. Op korte afstand van huis vind je in de Europese Nationale Parken een boeiende mix van verbluffende natuur, buitengewone dieren en bijzondere activiteiten.

Fietsen rond Dartmoor National Park

De gids geeft voor een heel aantal Nationale Parken ook tips voor fietsroutes, die kun je kunt combineren met wandelingen en autotochtjes. In het Britse Dartmoor is de Granite Way bijvoorbeeld een aanrader. Deze spectaculaire en grotendeels autovrije fietsroute start in Okehampton. De route leidt je door het landelijke Devon met een fantastisch uitzicht op Dartmoor en het omliggende platteland. Je kunt door blijven fietsen en een rondje maken om het hele park als je de smaak te pakken hebt. De randen van Dartmoor zijn eigenlijk het mooist. Het zijn de kleinschalige, boeiende gebieden waar dorpjes en landelijke gebieden overgaan in natuur en waar je vaak snelstromende beekjes ziet. Zo mooi! Handig om te weten: je kunt in de regio Dartmoor ook e-bikes huren. 

Beeld: Dartmoor National Park

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.