Spannende Brabantse fietsroute ‘Bende van de Witte Veer’

0

Brabant is een spannende fietsroute rijker: ‘Bende van de Witte Veer’. Deze nieuwe belevingsroute volgt de sporen van de bekendste Brabantse bende ooit. De bende, geleid door Swarte Johannes, was in de achttiende eeuw de schrik van de Brabantse streek De Langstraat. Lekker sfeervol om deze herfst te fietsen! 

Bende van de Witte Veer

De nieuwe fietsroute maakt deel uit van de groeiende collectie ‘Brabantse Sagen en Legenden’-belevingsroutes, een project van VisitBrabant Routebureau. Alle routes zijn uitgestippeld via de officiële knooppunten. De routes zijn op mobiele telefoon te bekijken, gemakkelijk te volgen en leiden je vanzelf lokale hotspots die het afstappen waard zijn. Volgens dit concept werd eerder de ‘Zwarte Kaat’-fietsroute uitgebracht en nu volgt de fietsroute ‘Bende van de Witte Veer’. Bekijk OP DEZE PAGINA de video!

Het Witte Kasteel

De sage van de ‘Bende van de Witte Veer’

Armoede heerst rond het jaar 1720 in Noord-Brabant. Overleven is het enige wat telt. Er vormt zich een bende onder leiding van Swarte Johannes, waar iedereen schrik van heeft. De ‘Bende van de Witte Veer’ plundert er, vermomd en wel, op los en weet zo menig burger te bestelen. Een klopjacht volgt, maar laat deze bende zich pakken? Wie weet, verraadt een witte veer hen wel…

Het startpunt van de fietsroute ‘Bende van de Witte Veer’ ligt in De Moer. De route voert langs mysterieuze plekken uit het verhaal, zoals de Ruïnekerk in Dongen en de beek de Donge. Ook het Witte Kasteel is een van de locaties waar de nieuwe fietsroute langs komt. In de kerkers van dit kasteel werd ooit bendeleider Swarte Johannes opgesloten. Je ontdekt bovendien het schitterende Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en de theetuin Lage Brug.

Theetuin De lage brug

Gratis online fietsroute

De fietsbelevingsroute ‘Bende van de Witte Veer’ is gratis te downloaden op ROUTES IN BRABANT in het Nederlands, Engels en Duits. Langs de fietsroute ontdek je speciale producten en activiteiten geïnspireerd op de sage van de Bende van de Witte Veer, zoals speciaalbier vernoemd naar de bendeleden, rondleidingen en workshops pennenveren maken.

Kijk voor meer informatie op: BENDE VAN DE WITTE VEER

Beeld: Routebureau Brabant 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.