Zinderende fietsreis: de Pueblos Blancos van Andalusië

0

ADVERTORIAL

Andalusië: het land van passie, flamenco, 3000 uur zon per jaar en de meest diverse landschappen! Dat zijn de sprankelende ingrediënten voor de Pueblos Blancosfietsreis van EDELWEISS E-BIKE TOURS.  Pueblos Blancos? Ja, die indrukwekkende witte dorpjes – vaak op een steile heuvel badend in de zon…

Pueblos Blancos

Verspreid door heel Andalusië: pueblos blancos

Pueblos Blancos van Andalusië

De negendaagse fietsreis, Pueblos Blancos van Andalusië, die in 2022 vier keer georganiseerd wordt, start in Granada en eindigt in Sevilla, met één rustdag in Ronda. De tour start direct met een van de hoogtepunten: het Alhambra. Gebouwd in het midden van de dertiende eeuw onder de Emir van Granada, is het paleis het belangrijkste overblijfsel van de periode van de Islamitische overheersing in Spanje. Het gebouw is op de Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege zijn universele schoonheid en uitzonderlijke weerspiegeling van zowel de Moorse als de Andalusische cultuur.

Het indrukwekkende Alhambra in Granada

Indrukwekkende rotsformaties

Op deze reis neem je een duik in dit historische kunstwerk voor je in de trein stapt naar Loja waar de e-bikes op de groep wachten en het avontuur begint: fietsen over de eerste schilderachtige route langs de Rio Guadalhorce. De volgende dag, de lucht zal waarschijnlijk diepblauw zijn, fiets je verder naar het zuiden, langs een van de meest indrukwekkende geologische rotsformaties van Europa: El Torcal. Werp een blik door de Mirador Las Ventanillas en de Caminito del Rey voordat je El Chorro binnenrijdt voor een welverdiend diner in het hotel.

Pueblos Blancos

Heuveltje op? Geen probleem!

Pueblos Blancos: witgekalkte dorpjes

Vanuit El Chorro rijd je verder naar Ronda, het Moorse fort, het toevluchtsoord voor smokkelaars en bandieten, de plaats waar het stierenvechten werd uitgevonden en waar de rustdag plaatsvindt. Lekker uitgerust verlaat je de volgende dag het mooie Ronda en ga je op weg naar nog meer hoogtepunten: Los Pueblos Blancos. Dit zijn witgekalkte dorpjes, vaak perfect genesteld op de heuvels in een spectaculair landschap. Een indrukwekkende blikvanger, zeker als je alle tijd van de wereld hebt om het uitzicht vanaf je e-bike te bewonderen. De kleine huisjes zijn gebouwd van natuurlijke stenen langs de straten. Arcos de la Frontera is je bestemming voor vandaag, en ligt op een steile klif.

Roversstad Ronda

Pueblos Blancos

Ook in een pueblo blanco is het genieten

De stad van sherry

Na een uitgebreid ontbijt stap je op voor de laatste etappe naar Jerez de la Frontera. De stad van de sherry, hier werd de drank voor het eerst geproduceerd en de naam evolueerde langzaam van Jerez naar sherry. Je zou hier wel een hele week kunnen doorbrengen, maar Sevilla wacht. Je levert je fiets in om met de trein naar deze prachtige stad te gaan. Daar breng je de dag door met verkennen en het herbeleven van indrukken die je in de afgelopen week hebt opgedaan.

Kijk voor meer informatie over deze fantastische fietsreis op: EDELWEISS 

Pueblos Blancos

Prachtige rotsformaties en landschappen onderweg

Iedere nacht weer een prettig hotel om te verblijven

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.