Fietsend op verkenning rond Wijnhoofdstad Mainz

0

Mainz is niet voor niets de wijnhoofdstad van Duitsland. De oude stad ligt midden in het grootste wijnbouwgebied van Duitsland: Rheinhessen. Fiets langs de wijngaarden en strijk dan neer op een van de terrasjes in het oude centrum van de stad.

Mainz is een leuke plek om eens te bezoeken. De stad staat bekend om zijn universiteit, zijn Romeinse erfgoed, de Romaanse kathedraal en de Gutenberg-drukpers. Vooral in het vroege najaar is deze regio prachtig, dan hangen de wijnranken van Rheinhessen vol druiven hangen. Jonge boeren leggen zich in deze streek vooral toe op de biologische wijnbouw. Maak hier een mooie fietstocht langs de wijngaarden, leuke routes vind je hier. In Mainz zelf ligt een ruime keus aan goede restaurants, gezellige wijnlokalen en zonnige terrasjes op je te wachten om de dag in stijl af te sluiten. Hier geniet je van een goed glas regionale wijn en heerlijke streekgerechten. In de vele vinotheken kun je in een lekker bijdetijds sfeertje diverse wijnen uitproberen, moet je meegemaakt hebben!

Het mooie oude centrum van Mainz

Al meer dan 1000 jaar wordt de skyline van de stad gedomineerd door één gebouw: de kathedraal van Mainz. Een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Duitsland. Rond 975 na Christus werd de eerste steen  gelegd. In de schaduw van de kathedraal liggen de middeleeuwse wijken van Mainz, met kronkelende, smalle steegjes. Leuke kleine winkeltjes en cafés vind je rond het mooie Kirschgarten-plein waar je je vergaapt aan de vakwerkhuizen en de Marienbrunnen-fontein. 

Must: het Gutenbergmuseum

De renaissance- en barokperiodes zie je terug in het Nieuwe Arsenaal, de Commanderij van de Teutoonse Ridders en het Kiespaleis. Museumpje pikken? Kies uit het Gutenbergmuseum over de drukpers, het Romeins-Germaans Centraal Museum en de Kunsthalle – de beste musea van Mainz. In het laatste museum speelt de schuine vloer met een helling van zeven graden met je waarneming. Of heb je je misschien toch iets teveel gelaafd aan de voortreffelijke wijnen die de stad serveert…?

Meer info:www.touristik-mainz.de

Beeld: © GNTB/Julia Nimke

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.