De beste elektrische fiets test 2021

0

ADVERTORIAL

De beste elektrische fiets kopen is een hele uitdaging! Want hoe weet je nou zeker wat de beste elektrische fiets voor jou is? Welke e-bike sluit het beste aan bij je wensen en past bovendien binnen je budget? Dit stuk helpt je met de oriëntatie met de resultaten van de beste elektrische fiets test 2021. Lees snel verder over de top 3 elektrische fietsen!

Beste elektrische fiets

‘Beste elektrische fiets’ met een testscore van 8,2: Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus)

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische hulpmotor, en deze elektrische hulpmotor is uiteraard erg belangrijk voor het fietscomfort en daarmee de score in de elektrische fiets test 2021. Een eersteklas elektrische fietsmotor is zo licht mogelijk, en makkelijk in gebruik. Verder heeft de beste elektrische fiets een flinke accucapaciteit waarmee je een heel aantal kilometer komt en is deze bovendien snel op te laden, zodat de motor nooit stil komt te staan.

De beste elektrische fiets (2021)

Wat is de beste e bike 2021? Het snelle antwoord is dat er geen best geteste elektrische fiets is die voor iedereen de perfecte keuze is. Afhankelijk van hoe jij de elektrische fiets wilt gaan gebruiken, heb je baat bij verschillende eigenschappen van de elektrische fiets.

Waar ouders behoefte hebben aan een fiets met plek voor een kind, de dagelijkse boodschappen of om jezelf veilig en soepel door het stadsverkeer te bewegen, zal de fervente fan van fietsvakanties een motor en grotere accu willen, die niet terugdeinzen voor een pittige heuvel of een langere afstand. En zo heeft elke gebruiker zijn eigen wensen.

Voor de beoordeling in verkiezingen en vergelijkingen zoals de beste elektrische fiets test 2021 wordt er daarom gekeken naar een aantal algemene kenmerken van een e-bike die laten zien dat het om een kwaliteitsfiets gaat.

Hoe herken je de beste elektrische fietsen?

De beste elektrische fietsen blinken niet alleen uit in functies, maar vooral op hoe deze op elkaar inspelen en zijn afgestemd. De best geteste elektrische fiets is qua frame, motor en accu een harmonieus geheel waar prettig op te rijden valt. De kwaliteit is dusdanig dat je niet onverwacht tegen gebreken aanloopt, en de elektrische fiets jaren mee kan! Dat mag ook wel, gezien de aankoopprijs van e-bikes!

Elektrische fiets test – verschil A en B-merk

Het maken van een elektrische fiets is een proces waarbij ontzettend veel ontwerpen, testen en sleutelen komt kijken. De beste elektrische fietsenmerken besteden hier veel tijd aan, en dat merk je ook in de prijs.

Een A-merk elektrische fiets besteedt aanzienlijk meer tijd aan het testen en perfectioneren van de e-bike dan een B-merk producent. Deze fietsen zijn daardoor vaak betrouwbaarder, beter afgestemd en bieden meer comfort. Voorbeelden van zulke A-merken zijn Gazelle en Kalkhoff, die kwalitatief hoogstaande en knap ontworpen elektrische fietsen leveren. Beide merken scoren goed in de beste elektrische fiets test aankoop 2021.

De beste elektrische fiets let op je houding!

Een goede elektrische fiets is aanpasbaar en denkt aan de ergonomie van de gebruiker! Wij mensen kunnen heel lang zijn of heel kort, licht of juist stevig gebouwd en veel lichaamskracht hebben of juist minder. De beste elektrische fietsen zijn er daarom in diverse frame-uitvoeringen. Binnen een framemaat zijn zaken als de stuurhoogte en zadelhoogte makkelijk aanpasbaar.

Tip
Let ook op de instaphoogte van het frame, en zorg dat dit comfortabel is. Voor fietsers die moeite hebben met het (hoog) optillen van een been, zijn er speciale frames met een extra lage of brede instap.

Beste elektrische fiets 2021: dit moet je weten over de accu

De best geteste elektrische fiets van 2021 beschikt over een uitstekende accu. Ook hier geldt: de accu moet zijn afgestemd op de rest van de elektrische fiets. Bij een zware motor zal het verbruik van stroom hoger liggen, wat vraagt om een accu met een grotere capaciteit en vermogen. De best geteste elektrische fiets heeft zeker 500Wh aan vermogen en gaat richting het maximum van 250 watt aan capaciteit.

Beste elektrische fiets 2021: Welke motor is het beste?

Er zijn drie soorten motoren die voor elektrische fietsen worden gebruikt. Dit zijn de voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor, wat direct aangeeft waar de motor zich bevindt op de fiets.

De voorwielmotor komt niet goed uit de elektrische fiets test. Doordat de motor zwaar is zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor lastiger te besturen en slippen ze eerder. De best geteste elektrische fiets beschikt dan ook over een middenmotor of achterwielmotor.

Dit zorgt voor een gunstige gewichtsverdeling en stabiliteit tijdens het fietsen. Door de krachtsensor die je in de best geteste elektrische fietsen vindt, voelt het zelfs alsof je superkrachten hebt! Middenmotoren zijn hierbij het meest geliefd, doordat deze zuiniger zijn dan achterwielmotoren.

Wat is de best geteste elektrische fiets 2021?

De Consumentenbond is de grootste onafhankelijke organisatie van consumenten in Nederland, en heeft onlangs onderzocht wat de beste is. Hierin testten zij 370 verschillende elektrische fietsen, waarvan er de volgende het predicaat ‘beste elektrische fiets’ kregen met een testscore van 8,2.

Beste elektrische fiets

Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh. Volgens de Consumentenbond de beste elektrische fiets 2021

1. Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh, adviesprijs € 3.800,-

De Consumentenbond waardeert de Kalkhoff Endeavour als beste en noemt de elektrische fiets een “alleskunner voor flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein”. Ook wordt het maximale totaalgewicht (170kg) geroemd waardoor de fiets uitermate geschikt is voor zwaardere personen en/of veel bagage.

Beste elektrische fiets

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh. Ook deze fiets behoort tot de beste elektrische fietsen 2021

2. Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh, adviesprijs € 4.000,-

Kalkhoff presteerde erg goed in de test van de Consumentenbond, en ook de Image 5.B Belt BLX kreeg een uitmuntende score. Het testpanel noemde de fiets “niet goedkoop, maar je krijgt er wel een krachtige en compleet uitgeruste fiets voor terug.” De fiets heeft een onderhoudsvrije aandrijving, en of het nu gaat om woon-werkafstanden, of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein, met de Kalkhoff zit je goed!

De overige drie best geteste elektrische fietsen zijn de wat duurdere Dutch ID Phantom 65 625Wh, de eveneens prijzige Flyer Gotour6 7.03 625Wh en de Flyer Gotour6 5.00 625Wh. Deze elektrische fietsen bieden een mindere prijs-kwaliteitverhouding, maar zijn nog steeds uitstekend en staan in de bovenste helft van de elektrische fiets top 10 van de Consumentenbond.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.