Craft Essence fietssokken Proefrit

0

Technisch redacteur Menno Grootjans test niet alleen fietsen met zijn rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires neemt hij onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Craft Essence fietssokken bijvoorbeeld: ‘De sokken zit strak zonder af te knellen‘.

Craft Essence fietssokken

Een sok beschermt niet alleen tegen kou, maar ook tegen de wrijving die wordt veroorzaakt door de schoen; zo krijg je minder last van blaren. Normale sokken zijn in de regel gemaakt van katoen. Moderne fietssokken zijn gemaakt van kunststof, doorgaans polyamide en elastaan. Ze zijn ook speciaal ontworpen en ingedeeld in ‘zones’. Dat wil zeggen: fietssokken zijn niet overal even dik, en ergonomisch opgebouwd – strak waar het moet, losser waar het kan. En ze zijn heel elastisch. Meestal is de sok rond de tenen en de hiel iets dikker (meer grip). Bovenop (mesh) is het weer dunner, want dat is beter voor de ventilatie. Veel fietssokken zijn wielersokken; niet onlogisch. Als je een hele dag hard moet fietsen, dan wil je geen last van je voeten krijgen.

De Craft Essence in de kleur ‘blaze’

Met fijne mesh-structuur

De specs

De Craft Essence-sokken zijn gemaakt van gerecycled polyamide. Leve de vermindering van de ecologische voetafdruk! Ze zijn voorzien van een ergonomische, voorgevormde pasvorm, hebben ademende mesh-panelen en de elastische band op de wreef zorgt voor verhoogd draagcomfort. Ook zijn de Craft Essence-sokken versterkt bij de hiel en de tenen, waardoor ze extra duurzaam zijn. Er zijn vier maten, in vijf kleuren.

Onze mening

Wielersokken zijn er in hippe kleuren en veel merken voeren modellen die je zo bij de Happy Socks in je la kunt leggen, maar als je niet van al te veel poppenkast houdt: kies een decente kleur. Deze bijvoorbeeld: blaze, net tussen blauw en zwart in. Ga je gewoon lekker fietsen zonder per se voor de bolletjestrui te gaan, dan zijn de Essences in Tel Sell-taal: supercomfy. Een heerlijk zacht gevoel als je ze aantrekt. De sokken zit strak zonder af te knellen. Er zit een minimale naad bij de overgang van de wreef naar de tenen, maar die voel je totaal niet. Het is een allround sok; niet te warm in de zomer en voldoende voor het najaar. De nieuwe trend is een sok met een lange schacht; tot wel 20 centimeter. Deze hebben er een van 17 centimeter.

Craft Essence, € 14,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Alternatieven

Agu Waterproof
Speciaal voor koud en nat weer, deze Waterproof. Het waterdichte membraan houdt regen en spatwater buiten terwijl de zachte merino-liner volop draagcomfort biedt en bovendien nare geurtjes weert. Voor 40 euro blijven je voeten droog. In S, M en L. Kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

AGU Waterproof

Cube Mountain
Deze kunnen tegen een stootje: gemaakt van zachte merinowol en een kunstvezel. Speciale padding aan de hielen en aan de wreef, ergonomische pasvorm en prettig in koude omstandigheden. Iets dikker dan een standaard sok. Zwart, in drie maten. € 14,99, kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Cube Mountain

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.