Fietsen in Frankrijk: mooie routes in Pas-de-Calais

0

Zin om te gaan fietsen in Frankrijk? Denk eens aan Pas-de-Calais. Je bent er lekker vlot en er zijn mooie routes te vinden – ze hebben er nu ook het knooppuntensysteem!

Fietsen in Frankrijk – route Vélomaritime

In Pas-de-Calais valt nog veel te ontdekken. Van de kust tot het binnenland vind je er een mooie verscheidenheid aan landschappen. Leuk om te verkennen op de fiets. De VÉLOMARITIME bijvoorbeeld is onderdeel van de Eurovelo4 route, een 1500 kilometer lange route die van Roscoff in Bretagne naar Duinkerke in Noord-Frankrijk loopt. Je fietst langs de ruige Opaalkust en doet steden als Boulogne-sur-Mer en Touquet aan. Super zomers, lekker naar het strand en een terrasje pakken in deze leuke badplaatsen!

Accueil Vélo: Fietsers Welkom op z’n Frans

Accueil Vélo is een Frans label, waarbij de aangesloten professionele organisatie (van toeristenbureaus, accommodaties, restaurants tot fietsverhuurders) zich inzetten voor een goede ontvangst en service voor fietsers tijdens hun verblijf. Denk aan een veilige fietsenstalling, reparatiekit, was service, documentatie, bagageservice en nog veel meer. Fietsvriendelijke adresjes in Pas-de-Calais vind je hier via ACCUEIL VÉLO.

Nieuw: knooppunten fietsen in Frankrijk

Handig: het eerste Franse fietsnetwerk via knooppunten vind je in Pas-de-Calais! Het netwerk Leievallei en Frans-Vlaamse heuvels dat ruim 800 kilometer aan gemarkeerde routes telt. Je kunt hier dus wel even vooruit! De routenetwerkkaart is te koop bij de lokale toeristenbureaus.

Credits: ©Reed – H.Lenaerts en ©EV4 / Emmanuel Berthier

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.