Fietsen in Friesland met de Lauwersland Fietsvierdaagse

0

Hoe heerlijk is het dat er weer fietsevenementen plaatsvinden waar je aan mee kunt doen. Als je daarvan houdt tenminste. Zoals de Lauwersland Fietsvierdaagse, die je kunt rijden van 13 tot en met 16 september. Lekker Fietsen in Friesland én omstreken!

Fietsen in Friesland

Het schattige kerkje van Wierum midden in de weidsheid

Fietsen in Friesland, Groningen & Drenthe

Maandag 13 september tot en met donderdag 16 september fiets je vanuit Burum met de FietsVrienden Lauwersland de Lauwersland Fietsvierdaagse. Het is de 21 editie van deze meerdaagse. Doe 35 of 70 kilometer en laat je verrassen door het landschap van Friesland, Groningen en Drenthe. Starten doe je dagelijks tussen 9 en 13 uur, je krijgt een t-shirt als aandenken, maakt kans op een fiets, kunt ook eendaagse ritten doen, rijdt volledig uitgepijlde routes en ontvangt ook een beschrijving. Meer informatie en inschrijven op FIETSVRIENDEN LAUWERSLAND

Fietsen in Friesland

Grote kans op water tijdens deze vierdaagse beeld: Lauwersland Fietsvierdaagse

De omgeving

Mooi hoe de organisatie de omgeving beschrijft: ‘Vanuit Burum heeft elke windstreek zijn eigen kenmerken en schoonheid. Richting Groningen is het Groninger Hogeland, uitgestrekte velden en mooie gewassen. Meer richting het zuidoosten vindt u het Westerkwartier, met haar mooie kwelder- en coulisselandschap met wierdedorpen. Gaan we richting Bergum dan vindt u het Bergumermeer en de Leijen, een populair watersportgebied met jachthavens met kenmerkte eigenschappen. Met de keuze richting Dokkum gaan we door de Friese wouden, wat ligt op hoge zandgronden met het kenmerkende coulisselandschap. Natuurlijk mogen en kunnen we het Lauwersmeergebied niet vergeten, het mooie water- en bosrijke gebied. Ieder jaar verrassen we menig fietsliefhebber met de prachtige, maar soms zo onbekende omgeving.’

Fietsen in Friesland

…maar ook op schapen beeld: Lauwersland Fietsvierdaagse

Fietsen in Friesland

…en uiteraard kerkjes beeld: Lauwersland Fietsvierdaagse

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.