Neem je fiets mee in de trein – met korting + routetip!

0

Blijf je deze zomer in eigen land? Ga dan lekker voordelig met trein en fiets op stap. Vanaf station Delft fiets je bijvoorbeeld zo de natuur in van Midden-Delfland, een rustige oase in de dichtbevolkte Randstad.

Een mooie aanbieding van NS: deze zomer kun je met korting je fiets meenemen in de trein! Ga je met trein en fiets op pad, dan ben je lekker duurzaam bezig. Een leuke route van Natuurmonumenten past daar perfect bij. De fietsroute Mooi Midden-Delfland (57 km) vertrekt vanaf station Delft, je kunt dus meteen van start. Scroll naar beneden voor de kortingsactie!

Fietsroute vanuit Delft

De route begint goed, in het prachtige oude Delft. Net buiten de stad sta je al meteen midden in de natuur. Ineens zie je de horizon opduiken achter de middeleeuwse kavels. Zeldzame weidevogels scharrelen rond in het groen. Authentieke dorpjes verleiden je om even de fiets aan de kant te zetten en wat rond te slenteren. Je gaat hier voor je gevoel eeuwen terug in de tijd. En dat in de Randstad!

De mooiste dorpjes van Midden-Delfland

Stap zeker even af in ’t Woudt met zijn middeleeuwse kerkje. In het hele dorpje zijn sinds die tijd geen huizen meer bijgebouwd. Ook Schipluiden is een charmant dorpje. Even verderop pik je De Gaag op, een watertje dat meters hoger ligt dan de omringende grond omdat het afgewaterde veenland inklinkt. Een gek gezicht. Op de boezemlandjes van Natuurmonumenten zie je pinksterbloemen en orchideeën. In het voorjaar hoor je hier de grutto nog.

Fietsen door de Vlietlanden

Natuurgebied de Vlietlanden laat mooi zien hoe het landschap er hier vroeger uitzag. Dit gebied is nooit ontwaterd. Het ligt een stuk hoger dan het omringende boerenland. Het fietspad loopt onder de dijk langs, klim af en toe even omhoog. Je wordt beloond met een duizelingwekkend uitzicht over orchideeën, echte koekoeks- en pinksterbloemen die hier ’s zomers volop bloeien! Als je hier en daar de snelweg tegenkomt is het een fijn idee dat je met de trein gekomen bent.

Nieuwe natuur: de Schiezone

De Schiezone is nieuwe natuur, aangelegd ter compensatie van de Tweede Maasvlakte. Een leuk stukje om regelmatig even langs te fietsen en een stukje te wandelen, om te zien wat er nu weer opgekomen is. Hier ontstaan weitjes met dotter- en pinksterbloemen, in een moerasje kwaken de kikkers en langs de sloten foerageren grote zilverreigers en lepelaars. Via de Ackerdijkse Plassen fiets je terug naar Delft.

Fiets mee in de trein: met korting!

​Tot en met 15 september krijg je 25% korting op de Fietskaart Dal. Reserveer je fietsplek vooraf, dan weet je meteen of er ruimte beschikbaar is. Reserveren is alleen nodig in de treinen van NS en kan vanaf twee weken voor de reis tot het moment van vertrek. Snel en makkelijk geregeld via de NS-app of op ns.nl/fiets, via de klantenservice of de servicebalie op het station. Gaat je reis onverwacht niet door? Dan is het fijn als je je even afmeldt. ​Kan iemand anders gebruik maken van jouw plekje!

Klik hier voor kaarten & reserveren!

 

Beeld: Unsplash

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.