Ontdek de karakteristieke Achterhoek, dé fietsregio van Nederland

0

ADVERTORIAL

Ontdek de karakteristieke Achterhoek! Met zijn alom geprezen coulisselandschap is de Achterhoek dé fietsregio van Nederland. Hier kun je in alle ruimte genieten van prachtige vergezichten, bloemrijke theetuinen, romantische wijndomeinen, historische stadjes en tientallen kastelen.

Doorkijkjes, wijnranken en vergezichten: afwisseling volop in de regio

De Achterhoek: geen bocht is hetzelfde

Met de fiets of met de benewagen verken je kronkelende landweggetjes door pittoreske dorpjes, langs herenhuizen en kastelen, kabbelende beekjes en door frisgroene bossen. Hier is geen bocht hetzelfde, het landschap verrast je keer op keer. Via het fietsknooppuntensysteem fiets je gemakkelijk van punt naar punt. Er zijn tal van fietsroutes met bijzondere verhalen. Deze zijn verkrijgbaar bij de VVV. Daar kun je ook een wandel- of fietskaart kopen. Kijk op ACHTERHOEK

Er zijn tal van routes met bijzondere verhalen

Ver weg van de massa

Ver weg van de massa ontdek je verscholen in het groen romantische wijndomeinen en kleurrijke (thee)tuinen. Tijdens je verkenningstocht door het Achterhoekse landschap is het heerlijk uitblazen bij één van de bloemrijke theeterrassen die soms onverwacht opduiken in het buitengebied. De gastvrouw- of heer verwent je maar al te graag met zelfgebakken appeltaart bij de koffie of thee. Kun je geen genoeg krijgen van geurende bloemen en ambachtelijk gebakken taarten? Er zijn fietsroutes waarbij je onderweg het ene na het andere tuinterras aandoet. Dat wordt smullen! Informeer bij de plaatselijke VVV of kijk op ACHTERHOEK THEETUINEN 

Dat wordt smullen bij de theetuin

Té mooi om op te eten!

Liever wijn dan thee?

Ontdek de bourgondische Achterhoek en doe één van de vele wijngaarden aan die de Achterhoek rijk is. De Achterhoek telt tot één van de grootste wijnstreken van Nederland. Deze wijngaarden verken je het beste met de speciaal ontwikkelde Achterhoekse wijnroutes. Fiets langs de mooiste wijndomeinen waar de Achterhoekse wijnboeren je met passie vertellen over hun product. Uiteraard moet er dan ook even geproefd worden! Informeer naar de routes bij de plaatselijke VVV of kijk op ACHTERHOEK WIJNGAARDEN

Fiets langs de mooiste wijndomeinen

Alle indrukken laten inwerken? Blijf overnachten

Sfeervol overnachten
Wil je na je fietstocht alle indrukken rustig op je laten inwerken? Blijf dan een nachtje (of meer) slapen! Vind sfeervolle overnachtingslocaties in een landelijke omgeving op ACHTERHOEK KARAKERISTIEK

Uitzicht vanuit Guesthouse ‘De Woord’

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.