Nieuw: fiets de wijngaardroute en slaap in een wijnvat in de Bourgogne

0

Bourgondië is geliefd vanwege de gastronomie, de wijn en de beroemde kastelen. Maar je vindt er ook mooie wandel- en fietsroutes én bijzondere vakantie adresjes. Top voor fietsers die net zoveel houden van wijn als van fietsen: rijd de wijngaardroute en slaap in een wijnvat!

Een leuke nieuwe fietsroute in de Bourgogne is de Voie des Vignes of wijngaardroute die je met de fiets af kunt leggen, van Dijon tot Santenay. Deze fietsroute is een leuke combinatie van uitstapjes in Dijon en Beaune met onderweg typische dorpjes als Gevrey-Chambertin en Meursault. En natuurlijk een regelmatig bezoek aan wijnlandgoederen! Nog veel meer fietsroutetips vind je hier.

Alain DOIRE / Bourgogne-Franche-Comté Tourisme

Slapen in een wijnvat

Zo leuk: slapen in een wijnvat bij het kasteel van Villeneuve, in de buurt van Chalon-Sur-Saône, in het zuiden van de Bourgogne. Dit knusse wijnvat in de tuinen bij het kasteel heeft een groot raam met uitzicht op de tuinen van het kasteel. Je geniet ook buiten van deze bijzondere plek vanaf je eigen zitje. Op aanvraag kun je gebruikmaken van de table d’hôtes, de Spa en proeverijen in de wijncave. Deze accommodatie draagt het keurmerk Accueil Vélo, een fietsvriendelijk adres dus. Ideaal voor fietsers op de Voie Bleue: de langeafstandsroute van Luxemburg naar Lyon, waar je ook leuk een stukje van kunt rijden!

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.