Continental eRuban Plus fietsband Proefrit

0

Technisch redacteur Menno Grootjans test niet alleen fietsen met zijn rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires neemt hij onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Continental eRuban Plus fietsband bijvoorbeeld: ‘In bochten leverden de noppen uitstekende prestaties‘.

Met die noppen kom je de bocht wel door

Continental eRuban Plus fietsband

Tijdens het fietsen zijn de banden om je wielen de contactpunten met de ondergrond. Die banden beschermen de binnenband en geven grip. Afhankelijk van wat voor wegen je kiest en in welke omstandigheden, heb je banden nodig met minder of meer grip. In de laatste categorie vallen de Rubans.

De robuuste e-Ruban Plus

De specs

De nieuwe Continental Ruban-band is er in 26, 27,5 en 29 inch. Ook is er een eRuban Plus voor speed pedelecs. De fabrikant geeft ’m mooie omschrijvingen mee: PureGrip Compound, ShieldWall system en PolyX Breaker. Met deze termen wordt bedoeld dat de band prima grip heeft, goede bescherming tegen lekrijden én een lage rolweerstand biedt, en een extra anti-leklaag heeft.

Onze mening

We reden met een 29er eRuban Plus. Deze is 2.30 inch breed, heeft kleine noppen op het loopvlak en iets grotere aan de zijkant. Wij gebruikten een binnenband, maar de banden zijn ook tubeless ready. Opleggen en de banden op druk brengen was een eitje. Ze lopen mooi op de weg en in bochten leverden de noppen uitstekende prestaties. Met een luchtdruk van 2,8 bar heb je vooral op gravel en in los zand de beste grip. Het zijn dus banden die geschikt zijn voor wat minder begaanbaar terrein. Fiets je alleen op mooi, droog en glad asfalt, dan kun je met minder noppen toe. Al met al een robuuste, fijn rollende en lekker stabiele band.

Continental Ruban vanaf € 25,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Zo doe je langer met je fietsbanden

Alternatieven: Schwalbe Marathon E-Plus & Schwalbe Super Moto-X

Schwalbe Marathon E-Plus
De gewone Marathon zie je veel op reisfietsen, de E-Plus is voor e-bikes – ook speed pedelecs. Met speciale Addix-compound, unplatbar, in 27,5 en 28 inch en iets minder noppen dan de Ruban. Circa € 46,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Marathon E-Plus

Schwalbe Super Moto-X
Heel Hollands: deze ‘kale’ banden zie je ook veel bij strandrijders. Met een breedte tot wel 70 millimeter, een groot volume en massa’s comfort, is de Super Moto-X prima om rechtdoor vaart te maken. Ook geschikt voor speed pedelecs. Circa € 50,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

De Super Moto-X

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.