Tip: knooppuntenroute Tholen – 50, 59 of 63 km vol stadjes en strandjes

0

Weidsheid en volop afwisseling, dat kenmerkt de knooppuntenroute Tholen in FietsActief nummer 4. Bij Zeeland denkt zelden iemand aan Tholen. Dat heeft een groot voordeel, want daardoor is het er lekker rustig. Onderweg kom je bloem­rijke dijken en leuke kleine strandjes tegen waar je alle ruimte hebt om je picknickkleed uit te spreiden.

knooppuntenroute Tholen

Van strandje naar stad tussen de bloemen door

Knooppuntenroute Tholen

De knooppuntenroute Tholen uit FietsActief nummer 4 bestaat uit een lange route van 63 en twee kortere varianten van 59 en 50 kilometer. Deze routes vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat HIER IN DE WEBSHOP te bestellen is. De verzending van dit nummer is gratis! Hiervoor hoef je geen code in te voeren, de korting wordt automatisch berekend.

knooppuntenroute Tholen

Je komt onderweg van alles tegen, van moestuin en sluis tot brug

Wat kenmerkt de knooppuntenroute?

Het verrassende van deze route is de afwisseling. Het ene moment zeil je buitendijks langs de flanken van het eiland en kijk je uit over de Oosterschelde. Maar het andere moment doorkruis je een oud dorp of slinger je over een dijk met populieren. Wel slim om even op de windrichting te letten, want het kan aan de kust en in de polder net even wat harder waaien dan in het binnenland. Om te voorkomen dat je tong straks op je fietsschoenen hangt, hebben we daarom wat variaties bedacht die je als joker kunt gebruiken op het moment dat je bijna in de Oosterschelde of van de dijk dreigt te waaien.

knooppuntenroute Tholen

Rust en ruimte? Check!

Lekker slapen

Er zijn allerlei accommodaties op Tholen: van landelijke camping tot hotelletje in het stadje Tholen. Wij sliepen in Sint-Annaland in chalet ’t Zeepaardje van bungalowpark Krabbendijke. Dan kun je zo de Oosterschelde in duiken als je bezweet bent van het fietsen. Betaalbaar, mooi verzorgd en onder meer te reserveren via BOOKING.COM

knooppuntenroute Tholen

Onze enthousiaste routemaakster Monique van Klaveren is nog lang niet aan slapen toe, maar stapt nog eens af voor weer zo’n leuk mini strandje

Leuk weetje: wat is een vrieftiegel?
Wat is een vrieftegel? Is het een tegeltje dat geluk brengt als je erover wrijft? Of is het de dorpel van de kerk waar menigeen zijn voeten aan afveegde? Geen van beide, het is het woord voor tablet of iPad. Ja, de Thoolse bevolking die nog dialect spreekt gaat ook met de tijd mee! Elk jaar wordt het Groot Dictee der Thoolse Taal gehouden. Als je je Thools wilt oefenen, ga dan naar THOOLS DICTEE

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.