Nieuw in het Drentse Ruinerwold: Acker Lodges

0

Net buiten het Drentse dorp Ruinerwold zijn op 1 april (geen grap!) Acker Lodges geopend. Zes houten vakantiehuisjes op palen in een weiland, van alle gemakken voorzien. Verder vind je er bewust geen verdere faciliteiten, om je beleving lekker puur te houden.

De enorme rust en ruimte die je bij Acker Lodges ervaart is al zo de moeite waard. Het is hier bovendien nog echt donker.. met dus een fantastische sterrenhemel. Voorzieningen zijn er verder bewust dan ook niet. De huisjes zijn voorzien van een keukentje, de supermarkt is er in het dorp, het lokale restaurant bezorgt naar wens een diner en voor alle vertier zit je binnen een paar minuten in de gezellige stad Meppel. Voor groepen is er een speciale lodge ingericht als gezamenlijke groepsruimte om bij elkaar te komen. Maar buiten heb je hier ook alle ruimte!

Fietsroutes door de Drentse natuur

De huisjes worden omringd door de prachtige natuurgebieden ’t Reestdal en Holtingerveld en de Nationale Parken Dwingelderveld en Weerribben-Wieden (Giethoorn!). Super om op de fiets te ontdekken. Rijd bijvoorbeeld eens de HeerlijkheidruinenrouteOok voor de ATB liefhebber zijn vele routes beschikbaar, zoals de routes bij het Holtingerveld en Dwingelderveld. Net onder Ruinen is afgelopen jaar de Giant Track van ca 20km aangelegd. Voor hen die nog iets meer sensatie zoeken is er de Col du Vam (48m), de ‘berg’ van Drenthe bij Wijster. Een fietsparcours met drie klimroutes (tot 15%) en één afdaling, met een unieke keienstrook, vlonder van 300 meter, drijvende waterbrug, Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.