Waarom je jouw e-bike wilt verzekeren

0

E-bikes zijn niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Uit onderzoek van BOVAG en de RAI vereniging blijkt dat in 2020 de verkoop van e-bikes in Nederland met ruim 30% is gestegen. Deze stijgende populariteit zorgt helaas ook voor een stijgende populariteit onder fietsendieven. Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE) stelde na een analyse van de aangiftecijfers vast dat de diefstal van e-bikes in 2020 met 37% is gestegen. De kosten voor het vervangen van je elektrische fiets zijn hoog, maar ook het repareren van schade aan een e-bike is duurder dan bij een gewone fiets. Het is daarom aan te raden om de mogelijkheden voor het verzekeren van je e-bike te bekijken. Bij Laka bijvoorbeeld.

Laka

Wie je ook bent, en waar je ook vandaan komt: zolang je fietsend door het leven gaat, kun je je bij Laka aansluiten

Het Laka collectief

Collectieve fietsverzekeraar Laka heeft de traditionele verzekeringswereld uitgedaagd door klanten een eerlijkere, collectief gedreven benadering van fietsverzekeringen aan te bieden. Doordat je bij Laka enkel achteraf betaalt voor de daadwerkelijke claims in het collectief, varieert je maandelijkse premie. Maar een ding is zeker: je betaalt nooit meer dan het vastgestelde maximumbedrag en dit wordt bepaald op basis van de waarde van jouw elektrische fiets.

Hoe zit de e-bike verzekering van Laka in elkaar?

1. Laka past geen eigen risico en afschrijving toe, ook niet op accu’s
Bij Laka worden je e-bike, accu en accessoires vervangen voor de waarde waarvoor je deze hebt verzekerd. Hierbij maakt het niet uit hoe oud je fiets of accu is. Ook hoef je bij Laka nooit eigen risico te betalen als je een claim indient.

2. Laka dekt de accu van je e-bike tegen schade en diefstal
Problemen met je accu? Geen probleem. Door je fiets bij Laka te verzekeren is je accu gedekt tegen diefstal en schade van buitenaf.

3. Claims worden behandeld door fietsexperts
Het team van Laka heeft veel verstand van e-bikes en staan voor je klaar om je zo snel mogelijk te helpen met vragen en claims. Meestal worden claims binnen een werkdag behandeld en daarnaast kunnen vervangen.

4. Bij Laka is je e-bike ook gedekt op vakantie en worden vervoerskosten bij pech vergoed
Gaan jij en je e-bike op vakantie? Je fiets is bij Laka wereldwijd gedekt tot maar liefst 120 opeenvolgende dagen. Daarnaast is er natuurlijk niets zo vervelend als je met je e-bike strandt in de middle of nowhere. In dit geval worden taxi- of treinkosten tot 200 euro vergoed.

5. Elektrische fietsers met een collectieve mentaliteit
Bij Laka ben je onderdeel van een collectief van fietsers, waarin de e-bikers goed vertegenwoordigd zijn. Deze fietsers zorgen voor hun fietsen in het belang van de groep om de maandelijkse premies zo laag te houden en ervoor te zorgen dat fietsers snel geholpen kunnen worden.

GRATIS TEGOED!
Wil je jouw elektrische fiets ook bij Laka verzekeren?

Maak dan nu gebruik van het speciale aanbod voor FietsActief lezers en ontvang 20 euro verzekeringstegoed met de code ACTIEF20. Ga nu naar de LAKA WEBSITE, bereken je bijdrage en vul de promotiecode in. (Dit aanbod is geldig t/m 15 mei 2021.)

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.