Diamant TG fietsendrager Proefrit

0

Technisch redacteur Menno Grootjans test niet alleen fietsen met zijn rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires neemt hij onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Diamant TG fietsendrager bijvoorbeeld: ‘Een mooi afgewerkte, zeer degelijke fietsdrager met bescheiden afmetingen‘.

Diamant TG

Ook geschikt voor e-bikes

Diamant TG fietsendrager

Bij het kopen van een fietsendrager let je op een aantal zaken. De eerste is of je een trekhaakdrager wilt monteren of niet. Heeft je auto geen trekhaak, dan kies je voor een dakdrager of voor een fietsendrager voor je achterklep. De hier genoemde dragers zijn trekhaakdragers. Een tweede punt is het type fiets dat je vervoert. Sportfietsen als racefietsen en mountainbikes zijn relatief licht. E-bikes zijn zwaarder en kun je niet op elke fietsendrager plaatsen. Afhankelijk van het aantal fietsen en het gewicht kun je bepalen welke drager het beste is voor jou. Het aanbod is groot en het kan geen kwaad om online naar de beste prijs te zoeken. Het is echter vooral belangrijk dat je de juiste drager koopt voor jouw gebruik.

Diamant TG fietsendrager

Opgevouwen vervoer je de Diamant TG redelijk eenvoudig aan de handvatten

GETEST – Pro-User Diamant TG

De Diamant TG van Pro-User is een mooi afgewerkte, zeer degelijke fietsdrager met bescheiden afmetingen. De drager wordt vrijwel compleet afgemonteerd geleverd, alleen de frameklemmen krijg je los. Opgevouwen kun je de Diamant TG aan de handvatten redelijk eenvoudig vervoeren, maar met 17 kilogram is het geen lichtgewicht. De drager kan 60 kilo hebben. Een kantelfunctie zorgt ervoor dat bagage in de kofferbak na montage van de fietsen bereikbaar blijft. De drager en ook de frameklemmen hebben een slot.

Netjes gemonteerd

Plaatsing van de Diamant TG is eenvoudig: in opgevouwen toestand plaats je de drager op de kogel, stel je ’m in de goede positie en duw je de hefboom naar beneden. Hiervoor is relatief weinig kracht nodig. Daarna vouw je de wielgoten uit en is de TG klaar voor twee fietsen. Wil je een derde fiets meenemen, dan schaf je simpelweg de optionele derde fietsadapter aan. Dankzij het U-profiel zijn de frameklemmen – voorzien van een kunststofriem met ratelfunctie – te verschuiven, zodat je altijd de goede positie voor de framemontage kunt vinden. Dat is eerst wat gepuzzel. Eén fiets plaatsen is een eitje, maar de tweede zodanig positioneren dat deze mooi vrijstaat en goed vastzit, is een leuke uitdaging. Hoort erbij! Staan de fietsen vast, dan fixeer je de wielen met de verstelbare wielgoten en riempjes.

En voilá, we kunnen rijden

Conclusie

Compacte, mooi afgewerkte drager zonder scherpe randen. Voldoende ruimte voor moderne e-bikes met dikke banden. € 459,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

GEZIEN – Thule EasyFold 932 en de XLC Azura LED

De Thule EasyFold 932 is geschikt voor twee (elektrische) fietsen. Met kantelfunctie waardoor de kofferbak toegankelijk blijft met de fietsen op de drager. Opgevouwen is de EasyFold 932 handig te vervoeren door de geïntegreerde handgrepen. Laadvermogen 60 kilogram en daarmee ook geschikt voor e-bikes. De fietsendrager en de fietsen zijn af te sluiten. 16,8 kilo. Circa € 529,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Thule EasyFold 932

De XLC Azura LED fietsendrager is inklapbaar, compact én voorzien van led-verlichting. De klemarmen zijn afneembaar en daardoor makkelijk op een andere positie te plaatsen. Geschikt voor twee (elektrische) fietsen, uitbreiding voor een derde fiets is als accessoire verkrijgbaar. Een extra optie is een oprijgoot. De Azura LED is niet kantelbaar en daarom iets goedkoper. € 385,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

XLC Azura LED

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.