Elektrische fiets mee op je fietsendrager? Zo zit het met je autoverzekering

0

SPONSORED CONTENT

Voor veel mensen is het steeds normaler: een elektrische fiets. Tegelijkertijd is het ook steeds normaler om je elektrische fiets mee te nemen op vakantie. Dit kan op verschillende manieren. Eén daarvan is met een fietsendrager achterop je auto. Maar wat als er iets met de fiets gebeurt of als die wordt gestolen? Ben je dan wel verzekerd?

fietsverzekering

Goed om uit te zoeken: wat welke verzekering precies dekt

Wat dekt je autoverzekering?

In het verkeer is een ongeluk soms snel gemaakt. Dit hoeft zeker niet altijd jouw fout te zijn. Stel dat je opeens keihard moet remmen en de bestuurder achter je dit niet zo snel doorheeft? Grote kans dat hij achterop je auto knalt. Dan kan een aanrijding je fietsendrager en elektrische fiets flink beschadigen. In deze situatie ben je zelf niet verantwoordelijk voor de schade en kun je dan ook schade verhalen op de tegenpartij. Zorg wel voor een ingevuld schadeformulier.

De fietsendrager wordt door de meeste autoverzekeraars gezien als een apart accessoire dat je moet meeverzekeren. Check daarom goed je polisvoorwaarden. Hiervoor moet je auto wel allrisk verzekerd zijn. Ben je zelf tegen de fietsendrager van een ander aangereden? Dan geen zorgen: deze schade vergoedt je autoverzekering altijd. Ook als dit een GOEDKOPE AUTOVERZEKERING is. Dit valt namelijk onder de WA-verzekering en die is iedereen in Nederland verplicht af te sluiten.

Fietsen niet verzekerd met autoverzekering

Gebeurt er iets met je elektrische fiets terwijl deze vast zit op de fietsendrager? Dan dekt je autoverzekering dit niet. Als je wilt voorkomen dat je zelf opdraait voor schade of diefstal, is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Er zijn twee soorten fietsverzekeringen: een verzekering die je alleen verzekert als je elektrische fiets gestolen wordt en een verzekering waar je ook eventuele schade mee dekt.

Neem je je ELEKTRISCHE FIETS MEE OP VAKANTIE? Dan is het zeker verstandig deze zo volledig mogelijk te verzekeren. Niet alleen zit een ongelukje in een klein hoekje, ook is de elektrische fiets gewild bij fietsendieven. Niks zo bedervend voor je vakantiepret als je erachter komt dat je elektrische fiets weg is na een sanitaire stop én je hier niet voor verzekerd blijkt te zijn.

Dit dekt je reisverzekering

Naast de autoverzekering en fietsverzekering is er ook nog je reisverzekering. Heb je die afgesloten voor je vakantie? Dan is je bagage meestal verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Je elektrische fiets valt daar ook onder. Alleen zit er vrijwel altijd een maximum aan de vergoeding en dat verschilt ontzettend per verzekeraar. Een elektrische fiets is vaak meer waard dan de vergoeding. Kijk dus goed of dit de volledige schade dekt. Bij een aantal verzekeraars kun je zelfs de dekking uitbreiden voor je elektrische fiets. Uiteraard gaat de premie van je verzekering dat wel iets omhoog. Dit kun je direct controleren tijdens het AFSLUITEN VAN JE AUTOVERZEKERING, wel zo gemakkelijk.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.