Ontdek Boheems Zwitserland op de fiets met de Elberadweg

0

Tsjechië is een super vakantiebestemming: het land is goed te bereiken, heeft afwisselende natuur en tal van monumenten. Ook 3 op Reis ging naar Tsjechië en maakte een schitterende rondreis door Noord-Bohemen. Chris Zegers ontdekte niet alleen twee nationale parken van Tsjechië, maar ook diverse culturele plekken. Voor fietsers is de Elberadweg een feest!

Wie via Dresden naar Tsjechië rijdt, komt na het passeren van de Tsjechische grens in één van de mooiste natuurparken van het land. Boheems Zwitserland is het jongste nationale park van Tsjechië. Het bosrijke gebied heeft schitterende kloven waar je doorheen kunt varen en indrukwekkende rotspartijen. De bekendste is de Pravčická brána, een rotsbrug van maar liefst 16 meter hoog en hiermee de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa. In Boheems Zwitserland is een uitgebreid wandelnetwerk. Ook is er een divers aanbod aan accommodaties. Er zijn gezellige pensions, campings midden in de natuur en traditionele vakantiehuizen die je kunt huren. Vlakbij Boheems Zwitserland stroomt de rivier de Elbe en langs deze rivier kun je allerlei activiteiten ondernemen. Er gaat een fietsroute langs de Elbe en bij Děčín kun je een via ferrata doen.

Nieuw: Elberadweg Handboek 2021

Het officiële Elberadweg Handbuch 2021 (in het Duits) kan hier online worden besteld en gedownload. De  brochure bevat Elberadwegkaarten van de afzonderlijke secties met geschikte fietsvriendelijke accommodaties aan de Elbe. Onderweg vind je tips over bezienswaardigheden en natuurbelevenissen, maar ook informatie over bagagetransfers, veerbootverbindingen en servicepunten voor reparaties. Vast in de stemming komen? Bekijk onderstaande video!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De afleveringen van 3 op Reis zijn hier te bekijken.

Meer tips en mooie plekken vind je op “Het beste van Tsjechië”

Beeld 3 op Reis ©AVROTROS

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.